fbpx

3 Steg till professionella bygglovsritningar

och du slipper huvudvärk med kommunen.

Våra bygglovskonsulter hjälper dig med hela din bygglovsansökan inklusive bygglovsritningar hela vägen till godkänt bygglov. Vi har tidigare bygglovshandläggare anställda hos oss med 10+ års erfarenhet inom bygglovshandläggning.

⭐ 4.9 av 5.0 i kundomdöme

från fler än 1 600 kunder

quote

Blev rekommenderad utav en bekant att kontakta LT Ingenjörsbyrå. Prisbilden var något högre än andra firmor, men vi ångrar oss inte en sekund. Vi har fått hjälp hela vägen. Laszlo är väldigt duktig på att förklara så man förstår hela processen!

photo 1525186402429 b4ff38bedec6
Anita P.
Borås
quote

När jag hittade LT Ingenjörsbyrå och kom i kontakt med Laszlo så gick allt fort.
Tydliga frågor om projektet, tydligt när leverans sker av projekt. Ritningarna helt perfekta för att få igenom mitt bygglov! Precis det jag behöver och älskar bemötandet.

Anders V.
Anders V.
Stockholm
quote

Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

photo 1517530094915 500495b15ade
Johan H.
Malmö

SÅHÄR GÅR DET TILL NÄR DU ANLITAR OSS

Vi jobbar oftast med fasta priser eftersom det blir tydligt för våra kunder och för oss vad projektet kommer att kosta. Vi hjälper gärna till redan vid idéstadiet när du behöver bolla dina tankar med en riktigt duktig arkitekt. Är du i detta skede så läs vidare under vår arbetsprocess.

Har du däremot bra koll på hur du vill ha dina ritningar kan du titta på våra priser nedan. Vi är transparanta med våra priser och på vad som ingår i ritningarna. Vi är inte billigast på marknaden, men du kan se på våra recensioner att de som väljer oss är otroligt nöjda.

Det som ingår i det fasta priset är enkelt. Du skickar oss dina underlag på befintliga huset och hur du vill att projektet ska se, om det är en tillbyggnad t.ex. Vi kommer stämma av dina underlag mot gällande detaljplan och de aktuella reglerna som gäller med t.ex. tillgänglighet.

Om vi ser att det kan bli problem med bygglovet så kommer vi att underrätta dig för att du ska avgöra om du vill ta risken med ansökan eller avbryta projektet. Då tar vi endast betalt för den tiden som vi har lagt ner på projektet, oftast bara 1 timme.

Därefter kommer vi att boka ett uppstartsmöte för att gå igenom i detalj dina frågor, vad det är för material och färgkoder du ska använda.

Vi tar fram bygglovsritningar som du behöver i projektet, först tar vi fram ritningar på befintliga huset och sedan på ditt nya projekt. Vi har bra koll på vad kommunerna kräver efter 1600 genomförda projekt. (planritning, fasadritningar, sektioner, situationsplan, markplanering, marksektioner osv.)

När ritningarna är klara kommer vi att hjälpa dig att skicka in bygglovet och agera ombud (om du vill såklart) för att du ska slippa den byråkratiska processen med kommunen. I detta skede skickar vi också din faktura för vårt arbetet.

Skulle det vara några kompletteringar som vi har missat så ingår det självklart i det fasta priset. Är det så att du ändrar dig eller kommunen har åsikter om dina planer tar vi fram en budget på vad ändringarna kostar, oftast handlar det om 1 timme (vi jobbar i ett 3D verktyg vilket gör att ändringarna går snabbt).

VAD KOSTAR BYGGLOVSRITNINGAR?

Bygglovsritningar för litet projekt så som carport och garage

Mindre projekt

10 000 kr

Carport/Garage/Attefallshus

Bygglovsritningar för tillbyggnad eller större ombyggnader.

Tillbyggnad

12 500 kr

Tillbyggnad av sovrum/badrum

Bygglovsritningar för villa eller större projekt så som nybyggnation.

Nybyggnad

15 000 kr

Villa/Fritidshus

BYGGLOVSEXPERTER PÅ RIKTIGT

Flera av våra medarbetare har jobbat på kommunen som bygglovshandläggare och vet exakt hur processen fungerar med att handlägga ett bygglovsärende. Vi har funnits sedan 2019 det betyder att vi är det äldsta bolaget på marknaden som fortfarande är aktivt.

ENDAST 5 KUNDER PER VECKA

Du får en personlig kontakt och blir inte en i mängden hos oss. Vi svarar på dina telefonsamtal eller sms om du har frågor. Vi har bestämt att inte ta på oss för många projekt utan höja kvalitén och tiden med varje kund.

BYGGLOVSGARANTI ELLER PENGARNA TILLBAKA

Vi är säkra på vår expertis och därför kan vi erbjuda dig bygglovsgaranti på våra bygglovsritningar med pengarna tillbaka garanti. Om vi ser risker i projektet kommer vi att skriftligen meddela dig och du har då chansen att avbryta projektet.

SNABB LEVERANS AV DINA BYGGLOVSRITNINGAR

Vi har digitaliserat allt som har med administration och tråkiga arbetsuppgifter att göra. Efter ditt uppstartsmöte har du dina ritningar inom endast en vecka!

SKICKAR IN BYGGLOVET OCH SKÖTER SNACKET MED KOMMUNEN

Flera av våra medarbetare har jobbat på kommuner och vet därför hur processen fungerar. Vi hjälper dig att skicka in bygglovet och därefter sköter kontakten med kommunen vid kompletteringar eller frågor!

Leverans på 1 vecka

4.9 / 5.0 Kundnöjdhet

Granskning av detaljplan

Planritning

Fasadritning

Sektionsritning

Markplanering

Situationsplan

Kontrollplan

Hjälp med Bygglovsansökan

Grunden för profesionella bygglovsritningar

Vad är bygglovsritningar?

Bygglovsritningar är grunden för ditt projekt. Den vanligaste frågan vi får från våra kunder är vad är bygglovsritningar? Det kan vara svårt att svara på ett kort och koncist sätt. Men jag ska försöka förklara i texten som följer. Bygglovsritningar kan också kallas A-ritningar eller arkitektritningar. Arkitektritningar görs av en arkitekt och därför kan också kallas arkitektritningar. Under samlingsbegreppet bygglovsritningar ingår planritning, fasadritningar, sektionsritning, situationsplan och markplaneringsritning.

Markplaneringsritning är inte nödvändiga i alla projekt, men är ett bra komplement för att kunna visa hur marken eller tomten förändras under projektet.

Planritning

En ritning som visar byggnadens planlösning och utformning, inklusive rumsindelning, dörrar, fönster och eventuella trappor.

Fasadritning

Ritningar som visar byggnadens alla sidor och beskriver utseendet på fasaden, inklusive material, färg och detaljer som takfot, fönster och dörrar. Här visar du även marknivåerna runt byggnaden och kompletterar med trappor eller ramper om det behövs

Sektionsritning

En ritning som visar en tvärsnittsbild av byggnaden, inklusive höjd, taklutning och eventuella bjälklag. Det är viktigt att visa de olika höjdbegreppen som byggnadshöjd, nockhöjd eller totalhöjd beroende vilken som är styrande i just din detaljplan.

Situationsplan

En översiktlig karta som visar fastigheten, byggnadens placering på tomten samt förhållandet till omgivande byggnader, gator och grannfastigheter.

Hur ska bygglovsritningar utformas?

Alla A-ritningar ska vara fackmannamässigt utförda. Detta betyder inte automatiskt att du som privatperson inte kan upprätta ritningar, men du behöver ha en grundläggande förståelse vad som efterfrågas för att du inte ska bli försenad i ditt projekt på grund av kompletteringar. Därför rekommenderar vi att du tar hjälp av en arkitektbyrå för att få fackmannamässiga ritningar.

Ritningarna ska följa samtliga ritningar enligt Boverket samt Plan- och bygglagen.

Ritningarna ska alltid ritas på rena papper med svarta streck. Idag används olika vektoriserade datorprogram när du beställer dina ritningar.

A-ritningar ska också hänga ihop och vara i en användbar skala, förslagsvis kan mindre byggnader använda skala 1:100 och större byggnader använda skala 1:150. Skalan kan du tolka så att 1 centimeter på din ritning är 100 cm i verkligheten.

Det är inte bara arkitektritningar som krävs för ditt bygglov utan för att få börja med ditt projekt. Arkitektritningar är bara själva utseendet på huset men du behöver också veta hur du och dina hantverkare ska kunna bygga huset från grunden. Så efter arkitektritningar kommer tekniska ritningar, konstruktionsritningar och tekniska handlingar.

Med vår garanti kan du känna dig trygg med att du får bygglovsritningar av hög kvalitet när du anlitar oss online.

Mer än 1 647 genomförda projekt

Sedan starten 2017 har vi hjälp otroligt många privatpersoner att förverkliga sina byggdrömmar. Vi förverkligar byggdrömmar för privatpersoner, företag och fastighetsägare.

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

från fler än 1 600 kunder

Oktober 2022, via Facebook

Vår arkitekt har varit väldigt duktig och lätt att samarbeta med när vi behövde ta fram ritningar på befintligt hus och sedan rita upp en tillbyggnad. Kan varmt rekommendera arkitekten och LT Ingenjörsbyrå till andra

Birgitta W. — Malmö
Mars 2023, via Hemsida

Proffsigt och bra bemötande. Lyhörda för våra önskemål. Gav tips under hela projektet. Tålmodiga, nöjda först när vi är nöjda. Snabb leverans inom 7 dagar! 

Mikael S. — Borås
April 2023, via Google

Snabbt, smidigt och lyhörd dessutom väldigt prisvärt. Vi vet vilka vi kommer fortsätta att anlita.

Mats E. — Uppsala

Vilka är vi?

LT Ingenjörsbyrå är din personliga bygglovsbyrå. Konsultbyrån grundades i Borås 2017 och består idag av ett team av arkitekter och ingenjörer som alla har fokus på bygglovsprocessen.

1 647+

avslutade projekt

4.9

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Kundansvarig

Kontakta oss för att få hjälp med ditt bygglov

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

Läs alla recensioner

Jag fick snabb hjälp av LT Ingenjörsbyrå med brandskyddsbeskrivning när jag skulle ändra verksamhet i min fastighet. De förklarade processen och var tillgängliga även under bygget för frågor och ändringar tillsammans med entreprenören.

Basil M. — Lund

Brandskyddsbeskrivning var ingenting som vi hade räknat med behövs till bygglovet, men Laszlo förklarade vikten av denna projektering och kommunen krävde även detta inför tekniskt samråd. Vi sparade över 50 000 kr på att slippa brandklassade fönster och dörrar efter att vi gjorde en strålningsberäkning.

Annika T. — Täby

Kommunen krävde brandskyddsbeskrivning för vår nybyggda villa med en carport. Laszlo hjälpte oss snabbt med en strålningsberäkning för att kommunen skulle ge oss ett startbesked.

Peter A. — Stockholm
Ladda mer