fbpx

ENERGIBERÄKNING

Vi är experter på energiberäkningar och U-värdesberäkningar. Hos oss får du din energibalansberäkning på ditt hus, villa eller tillbyggnad utförd av av en erfaren EnergiExpert enligt de senaste reglerna, BBR 29.

⭐ 4.9 av 5.0 i kundomdöme

från fler än 1 600 kunder

Energiberäkning bygglov LT Ingenjörsbyrå hjälper dig med din energiberäkning för ditt byggprojekt.
quote

Fick hjälp med energiberäkningarna på studs. Kanske inte billigaste på marknaden, men grabbarna och tjejerna där vet vad de gör. Sparade både tid och krångel, stort plus!

Bjarne K.
Malmö
quote

Jag beställda inte bara energiberäkning utan andra tekniska handlingar. Allting var så bra synkat eftersom konsulterna pratade med varandra och fick fram den bästa lösningen för mig!

Maria N.
Kungälv
quote

Blev nöjd att jag fick flera förslag på beräkningar och kunde själv avgöra vilket system som var bäst! De var snabba med mina energiberäkningar. Alltid tillgängliga på telefon och mail!

Cecilia L.
Göteborg

VAD KOSTAR ENERGIBERÄKNING FÖR BYGGLOV?

Bygglovsritningar för villa eller större projekt så som nybyggnation.

Nybyggnad av Villa

3 000 kr

Flera förslag på energibalansberäkning ingår
Bygglovsritningar för tillbyggnad eller större ombyggnader.

Ombyggnad av Villa

2 000 kr

U-värdesberäkning som krävs vid tillbyggnad

HUR HJÄLPER VI DIG MED ENERGIBERÄKNING BYGGLOV?

I PRISET INGÅR FLERA OLIKA FÖRSLAG

Vi tar fram flera olika förslag på ventilationssystem och uppvärmning för att du ska enkelt kunna jämföra och välja det bästa för just ditt projekt.

ENERGIBERÄKNING MED ALTERNATIV PÅ SOLCELLER

Även om du inte ska installera solceller direkt i ditt projekt kommer vi ta fram ett förslag med solceller för att du ska kunna se för framtida behov.

SNABB LEVERANS AV ENERGIBERÄKNING

Är du behöv av snabb leverans? Det är inga problem. Vi kan prioritera ditt projekt och leverera konstruktionsritningar inom 7 dagar om du meddelar detta vid din beställning. Snabbast på marknaden.

ENDAST 5 KUNDER PER VECKA

Du får en personlig kontakt och blir inte en i mängden hos oss. Vi svarar på dina telefonsamtal eller sms om du har frågor. Vi har bestämt att inte ta på oss för många projekt utan höja kvalitén och tiden med varje kund.

Leveranstid 1 dag

4.9 / 5.0 Kundnöjdhet

VAD INGÅR I VÅRA ENERGIBERÄKNINGAR?

Energibalans- beräkning

Flera förslag på värmekällor

Utlåtande på resultat

Rådgivning

VAD ÄR EN ENERGIBERÄKNING?

Energibalansberäkning på din villa eller tillbyggnad är ett krav när du ansöker om bygglov eller skickar in bygglov eller bygganmälan till kommunen. Energibalansberäkningen visar hur mycket energi din byggnad kommer att behöva varje år. Hur mycket energi ditt hus använder ställer Boverket krav på vid nybyggnation såväl som tillbyggnader. Vid tillbyggnader redovisar vi istället U-värdesberäkning. Vi gör även energibalansberäkning bygglov vid ändring av tekniska installationer och ändrad användning eller inredning av vind. Vi kan även hjälpa dig med lönsamhetsberäkningar om du ska tilläggsisolera, installera solceller eller värmepumpar.

På LT Ingenjörsbyrå har vi en strikt kvalitetsgaranti på varje genomförd energiberäkning av tillbyggnad, villa eller annat hus. Om du aldrig har gjort energiberäkningar eller studerat klimatdata och gjort simuleringar är det bara en chansning när du själv tar fram en energiberäkning på ditt hus. Vi följer alltid Boverkets byggregler och levererar våra energiberäkningar med kvalitetsgaranti.

HUR SER EN ENERBeräkning ut?

När du anlitar oss för att ta fram en energiberäkning för ditt hus så kommer vi direkt att sätta dig i kontakt med en energiingenjör. Ingenjören utgår från Boverkets byggregler som ställer krav på att energiberäkningen skall vara en kopia av den verkliga förbrukningen under ett normalår. Ovanför ser du några exempel på energiberäkningar från våra kunder.

Kontakta oss tidigt i processen med ditt bygglov så kan vi hjälpa dig med hur du optimerar driftskostnaden genom smarta val. Vi hjälper till med utredningar och ger råd och tips efter att en rapport är upprättad om vad som kan förbättras för att få så låg driftskostnad som möjligt när byggnaden väl är på plats. Det är bra både för din ekonomi och för miljön. Vi har en stor erfarenhet av energibalansberäkningar och erbjuder en transparent prissättning utan dolda avgifter.

 

Energiberäkning exempel med bergvärme och mekanisk frånluft

Energiberakning-exempel-4

Energiberäkning exempel med Frånluftsvärmepump

 

Energiberakning-exempel-2

 

Energiberäkning exempel med fjärrvärme

Skarmavbild 2023 01 07 kl. 09.04.17

 

Några av våra projekt där vi har gjort projekt. Det kan vara till exempel Energiberäkning Stockholm. Där hjälper vi många kunder som bygger arkitektritade hus.

Mer än 1 647 genomförda projekt

Sedan starten 2017 har vi hjälp otroligt många privatpersoner att förverkliga sina byggdrömmar. Vi förverkligar byggdrömmar för privatpersoner, företag och fastighetsägare.

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

från fler än 1 600 kunder

Oktober 2022, via Facebook

Vår arkitekt har varit väldigt duktig och lätt att samarbeta med när vi behövde ta fram ritningar på befintligt hus och sedan rita upp en tillbyggnad. Kan varmt rekommendera arkitekten och LT Ingenjörsbyrå till andra

Birgitta W. — Malmö
Mars 2023, via Hemsida

Proffsigt och bra bemötande. Lyhörda för våra önskemål. Gav tips under hela projektet. Tålmodiga, nöjda först när vi är nöjda. Snabb leverans inom 7 dagar! 

Mikael S. — Borås
April 2023, via Google

Snabbt, smidigt och lyhörd dessutom väldigt prisvärt. Vi vet vilka vi kommer fortsätta att anlita.

Mats E. — Uppsala

VEM ÄR JAG?

Jag startade LT Ingenjörsbyrå 2017 med grundidén att hjälpa privatpersoner med sina byggprojekt. När jag startade fanns ingen på marknaden som ville ta sig an privatpersoner. Med min erfarenhet från stora byggprojekt har jag kunnat hjälpa mina kunder att slippa huvudvärk från bygglov eller upphandlingar av hantverkare.

Jag har blivit uppmärksammad i flera tidningar och även mottagit flera priser för mitt entreprenörskap.

1 647+

avslutade projekt

4.9 ⭐

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Kontakta oss för att få hjälp med ditt bygglov