Beställ din energideklaration av LT Ingenjörsbyrå

Vi garanterar dig en certifierad energiexpert från 2 990 kr exkl. moms

Går du i köp- eller säljtankar av ditt hus? Vi på LT Ingenjörsbyrå hjälper dig med din energideklaration.

Med oss får du en energideklaration som är utfärdad av en certifierad energiexpert till ett fast pris!

Ge mig ett fast pris

Certifierad Energiexpert

Vi är certifierade enligt Boverkets krav på energiexpert

Alltid Platsbesök

Att utföra en energideklaration utan platsbesök är inte aktuellt hos oss

Högre värde på fastigheten

Vi lägger stort fokus på att ge dig åtgärdsförslag som höjer värdet på din fastighet

Vi hjälper dig när du behöver en energideklaration!

En certifierad energiexpert krävs alltid när det måste upprättas en energideklaration.

LT Ingenjörsbyrå AB hjälper dig med energideklaration för följande projekt:

  • Nybyggnation av villa
  • Försäljning av villa
  • Byggnader som är större än 250 kvm och ofta besöks av allmänheten
  • Byggnader med nyttjanderätt

 

Certifierad energiexpert

Den som är energiexpert ska ha kunskaperfarenhet och lämplighet för att utföra arbetet. Dessa krav ska styrkas genom att få en personcertifiering via ett ackrediterat certifieringsorgan. Det är du som byggherre som är ansvarig för att kontrollera detta. Vill du läsa mer om kraven för energiexpert?
 

Alltid platsbesök

Vi utför alltid ett platsbesök på den aktuella byggnaden för att försäkra oss om skicket och funktionerna. Kombinera din energideklaration med en fullständig besiktning av huset som ska köpas eller säljas. Detta ger dig som privatperson en trygghet genom att få veta byggnadens verkliga skick.
 

Fasta priser från 2 990 kr exkl. moms

Genom vår erfarenhet och en effektiv hantering av dokumentation och beräkningar kan vi kapa onödiga kostnader för dig som byggherre och beställare. Vi använder enbart digitala verktyg när vi skapar våra energideklarationer.

 

Innehåll

Idag hör man allt mer talas om energideklarationer och byggnaders energiprestanda. Det är omöjligt att sälja hus utan att det finns en energideklaration och de allra flesta byggnader omfattas av kravet på energideklaration. Det handlar helt enkelt om att man ska dokumentera hur mycket energi huset eller byggnaden använder när det är i bruk. Det finns också ett lagkrav som säger att byggnader i Sverige ska energideklareras om de inte uppfyller vissa särskilda krav.

 

Vad kostar en energideklaration?

En energideklaration kan variera ganska mycket i pris. Om man gör den i samband med till exempel en överlåtelsebesiktning kan man komma ner något i pris. I annat fall får man oftast räkna med att den kostar omkring 5 000 SEK. Om man vill att en radonkontroll ska utföras kostar detta extra. I de fall man ska sälja sin bostad och det inte finns en giltig energideklaration måste en sådan utföras och den kostnaden får man inte glömma bort. En energideklaration är giltig i 10 år efter det att den utförts och det kan således vara nödvändigt att upprätta en ny deklaration. Kanske har man utfört några åtgärder sedan den tidigare energideklarationen som gjort att energiförbrukningen minskat? Då kan det vara bra att upprätta en ny deklaration även om den gamla fortfarande är giltig inför försäljningen.

Kan man upprätta den själv?

Nej, man kan inte upprätta en energideklaration på egen hand. En energideklaration ska upprättas av en energiexpert på uppdrag av den som äger byggnaden. Experten ska vara oberoende och det får till exempel inte vara en släkting eller en familjemedlem. Denne går igenom byggnaden grundligt och upprättar deklarationen i Boverkets register. Som ägare av en byggnad måste man också se till att energiexperten är certifierad enligt det certifieringsorgan som finns för energiexperter. För att få en certifiering måste man uppfylla alla de krav som ställs på sakkunskap. Man måste med andra ord ha rätt utbildning och uppfylla de andra kvalifikationer som ställs.

Eftersom en energideklaration ska vara upprättad av en oberoende person kan en byggnadsägare aldrig själv deklarera den egna byggnaden, även om en certifiering som energiexpert finns. Boverket gör varje år tillsyn av energiexperter och granskar inlämnade energideklarationer för att se till att de verkligen har upprättats på korrekt sätt. Om det misstänks att en energiexpert är anlitad på andra uppdrag eller är ekonomiskt beroende kan en mer noggrann granskning att göras – Detta kan leda till att deklarationen blir ogiltig. Energiexperten kan också förlora sin  certifiering eller straffas på olika sätt om deklarationen inte fungerar på det sätt som det är tänkt att den ska göra.

Medarbetare

Laszlo Toth arbetar som projektledare på företaget LT Ingenjörsbyrå AB.
CEO

Laszlo Toth

Ring Maila
Ervin Mulic arbetar som projektledare hos LT Ingenjörsbyrå AB.
Projektledare

Ervin Mulic

Maila
Sigrid Dahlström arbetar som bygglovskonstruktör på LT Ingenjörsbyrå AB.
Konstruktör

Sigrid Dahlström

Maila
Vill du läsa mer?

Kundomdömen

Kontakta oss

Vi svarar inom 24 timmar

Välja vilka områden som du önskar ha offert på
BygglovsritningarKonstruktionsritningarKontrollansvarigEnergiberäkningar

Telefonummer 033-659 09 30 Skicka ett mail till oss på kontakt@ltingenjorsbyra.se