fbpx

Arkitektkontor - Effektiva lösningar för bygglovsprojekt

Sammanfattning

 • LT Ingenjörsbyrå erbjuder samma tjänster som ett arkitektkontor
 • Med LT Ingenjörsbyrå får du snabb och kostnadseffektiv hjälp
 • LT Ingenjörsbyrå har ett stort utbud av referensprojekt som du kan ta del av

Letar du efter ett pålitligt och kostnadseffektivt arkitektkontor? Då har du kommit till rätt ställe! På LT Ingenjörsbyrå erbjuder vi samma tjänster som ett traditionellt arkitektkontor, men med många fördelar. Vi strävar efter att göra din bygglovsprocess snabbare och smidigare genom vårt digitala arbetssätt. Läs vidare för att ta del av våra bästa tips innan du bestämmer dig för vilket arkitektkontor du ska anlita.

Innehåll

  Arkitektritning10

  1. Varför ska du anlita ett lokalt arkitektkontor?

  Vi på LT Ingenjörsbyrå AB är inte som alla andra arkitekter. Vi startade vår byrå för att förändra en bransch som vi ansåg behövde förändring! Vi har inga dyra kontor och vi tar inte dina pengar för dyra platsbesök. Att anlita ett lokalt arkitekt kontor kan ha sina fördelar, men vi genomför ca. 200 bygglovsprojekt utan att göra ett fysiskt besök.

  Bild2 1024x748 min

  2. Arkitekt? Nej, inte arkitekter som du tänker dig!

  Vi jobbar inte som vanliga arkitekter –  Ändå väljer våra kunder oss före arkitekter. Man behöver nämligen inte vara en arkitekt för att skapa en arkitektritning. Detsamma gäller för produktionen av konstruktionsritningar eller en energiberäkning eller en energideklaration.

  Vår affärsidé är att hjälpa privatpersoner med sina bygglovsritningar på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. Att anlita en arkitekt är en helt annan sak. Arkitektur är mycket mer än bara utseendet på byggnader. Vi skulle våga påstå att vi inte är konkurrenter med andra arkitektbyråer, vi är ett komplement till varandra!

  3. Arkitektkontor? Nej, inga dyra kontor!

  För att på ett kostnadseffektivt sätt kunna hjälpa våra beställare har vi inga dyra arkitektkontor. När vi startade var digitalisering och automation en av grundstenarna i vår affärsidé, detta efterlevs idag i varje projekt. Vi har idag anställda i flera städer i Sverige: Stockholm, Göteborg, Lund, Borås samt Norrköping. Vi har hjälpt kunder ända nerifrån Falsterbo upp till Skellefteå. Vi erbjuder även platsbesök om kunden önskar detta, men detta är inget som krävs!

  4. Titta igenom referensprojekt

  En av de viktigaste sakerna som du behöver jämföra förutom priset är referensprojekt som arkitektbyrån tidigare genomfört. Det kan finnas väldigt fina referensprojekt men du behöver också fråga vad just det referensprojektet kostade. Vissa projekt kan se väldigt fina ut men då har det självklart tagit mycket längre tid.

  Titta igenom våra referensprojekt, dessa har kostat under 15 000 kr.

  LT Ingenjörsbyrå har varit med och projekterat denna 150 kvm stora enplansvilla i Linköping.

  5. Offert från arkitekterna

  Ta in flera offerter från de arkitekter som du känner kan uppfylla dina krav för att du ska få det du behöver till dina bygglovsritningar.

  Jämför vad som ingår i varje offert. Det kan vara svårt att jämföra priserna om inte alla offerter innehåller samma delar.

  Det viktigaste är att du får ett fastpris på uppdraget.

  Ett löpandepris eller budget kan ofta blir mycket dyrare än vad du trodde från början.

  Är du endast i idéstadie så kan en arkitekt kosta 100-150 tusen kronor utan att ritningarna är ens färdiga.

  Har du en bra idé vad du ska bygga kan du få ett fast pris på ca. 10 till 12 tusen kronor för en arkitektritning.

  Vill du ha offert från oss?

  Varför ska du välja oss?

  Vi vill hjälpa privatpersoner att omvandla sina idéer och skisser till bygglovsritningar. Altaner, inglasade uterum, ombyggnad av lokal till lägenhet samt nybyggnation är bara några av de projekt som vi kan hjälpa till med.

  Ni ska välja oss före arkitekter med lokala arkitektkontor om ni vill ha en snabb och kostnadseffektiv bygglovsprocess. Vi har hjälpt över 350 kunder det senaste året. Vi får ständigt fina recensioner samtidigt som våra kunder varit transparenta för att vi ska kunna utvecklas.

  Vill du rita ditt eget hus?

  Idag finns det appar och hemsidor som hjälper dig att rita ett hus helt själv och gratis.

  Har du en bra idé hur du vill att huset eller din tillbyggnad ska se ut kan du alltid använda denna typen av hemsidor.

  Vi själva gillar att använda Planner 5D, det är ett program som är enkelt att använda.

  Vanliga frågor

  Vår affärsmodell fokuserar på snabbhet, kostnadseffektivitet och kundanpassade lösningar. Vi levererar inte bara ritningar utan hjälper också till med konstruktionsritningar och energiberäkningar.

  Vi kan genomföra cirka 200 bygglovsprojekt utan att behöva göra några fysiska besök. Vi erbjuder dock platsbesök om det önskas av kunden.

  Priset varierar beroende på projektets omfattning och specifika krav. Kontakta oss för en offert som passar dina behov och budget.

  Sammanfattning

  • Vi har samma tjänster som ett traditionellt arkitektkontor
  • Snabb och kostnadseffektiv hjälp genom vårt digitala arbetssätt
  • Ett stort utbud av referensprojekt att ta del av

  Läs vidare på vår hemsida för mer information eller kontakta Laszlo, vår erfarna bygglovsexpert, för att boka ett kostnadsfritt möte!

  Hjälpte artikeln dig?
  3 av 3 tycker att artikeln är hjälpsam.

  7 vanliga misstag att undvika när du söker bygglov

  Jag har genomfört över 1500 bygglovsansökaningar sedan starten av LT Ingenjörsbyrå 2017.

  Jag har sammanställt de vanligaste misstagen som jag har upptäckt att privatpersoner OFTA missar när de försöker göra bygglovet själva. Ta del av vår kostnadsfria guide!

  Över 1600 nöjda kunder
  och mer än 1647 genomförda projekt

  4.9 av 5.0

  LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

  Läs alla recensioner

  Juni 2023

  Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

  Johan H. — Malmö
  Juni 2023

  Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

  Robert O.
  Juni 2023

  Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

  Hasse Johansson
  Ladda mer