Nybyggnation av Villa Linköping

LT Ingenjörsbyrå har varit med och projekterat denna 150 kvm stora enplansvilla i Linköping.

Kund: Enkel Hus AB

150 2022 Linköping
LT Ingenjörsbyrå har varit med och projekterat denna 150 kvm stora enplansvilla i Linköping.

LT Ingenjörsbyrå AB har samarbete med flera byggföretag där bolaget bistår med konsultation och stöd under byggprojektet för ett processen med bygglov ska vara bekymmersfritt. I detta projekt är det Alinoor Hem AB som har utfört byggprojektet.

Nybyggnation av villa i linkoping-2

”Experthjälp med samtliga handlingar, Laszlo har varit med från första telefonsamtal till att huset blev inflyttningsklart. Han bistår med hjälp såväl i bygglovsfrågor som de tekniska bitarna under själva utförandet.”

Emil, Projektledare Enkel Hus AB

Utmaningen

Utmaningen har varit att på en ganska liten och kvadratisk tomt få plats med ett modernt hus och komplementbyggnad i form av garage. Efter platsbesök på tomten och flera förslag kunden arkitekten och arbetsledare bestämma utformningen.

Huset fick ett enkelt utseende men med exklusiva materialval invändigt tappar alla hakan när de öppnar dörren.

Huset har väldigt många exklusiva tillval och detaljer som gör att kunden fått väldigt god återkoppling från familj och vänner.

Invändigt har det valts material och utrustning med hög standard.

Golvet i huset är genomgående Chevron trä med ett fiskbensmönster. Golvet har lagts helt utan några trösklar eller lister mellan rummen.

Rumshöjden är 3.0 meter generellt men i vardagsrummet är det 3.8 meter i högsta punkten med ett snedtak fyllt med spotlights. och inbyggda högtalare.

Bygglovsritningar och projektering

Bygglovsritningarna har upprättats i samråd med beställare.

Från bygglovsansökan till ett godkänt bygglovsbeslut tog endast 7 dagar hos Linköpings kommun. Det är ett av de snabbaste handläggningstiderna som bolaget har varit med om.

Våra arkitekter och konstruktörer eftersträvar alltid att ta fram byggnader som ska stå kvar på platsen mer än 100 år. Därför arbetar vi väldigt aktivt med energianvändning. Detta projekt uppnår energiklass A, vilket även ger slutkunden en lägre ränta eftersom många banker sänker räntan med så kallade ”Gröna lån”.

Tidsplanen för projektet

Tidsplanen var välplanerd och samtliga entreprenörer visste vad de skulle göra och när. Beställaren hade ordnat med leveranser av material och maskiner redan innan tillträde av tomten.

En korttid var möjlig pga god planering och snabba anpassningar vid eventuella förseningar eller problem.

Köp av tomt

September 2021

Godkänt bygglov

Oktober 2021

Tillträde till tomten

Feb 2022

Inflyttning

Juni 2022

Inflyttning

Genom att arbeta med ca. 300 bygglovsprojekt och nästan lika många projekt som kontrollansvarig så var samtliga papper och intyg i ordning inför kommunens sista platsbesök, slutsamrådet. Slutbesked kunde ges direkt efter mötet. Vi på LT Ingenjörsbyrå önskar slutkunden för ett väldigt spännande projekt och önskar de en underbar användning av byggnaden.

Nybyggnation av villa i linkoping-8
Nybyggnation av villa i linkoping-7
Nybyggnation av villa i linkoping-6
Nybyggnation av villa i linkoping-5
Nybyggnation av villa i linkoping-4
Nybyggnation av villa i linkoping-3

Upptäck fler projekt

Vi har hjälpt fler än 300 kunder i deras bygglovsprocess.

Vi hjälper dig också! Börja med en kostnadsfri offert.

mellan 9:00 och 17:00 helgfria vardagar

Över 600 nöjda Kunder
och mer än 647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

4.9 av 5.0 utifrån 57 recensioner

Läs alla recensioner

December 2022, Via Google

Fick hjälp med Fasad och Planritningar till huset. Laszlo och hans medarbetare är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc.

Johan Hermansson
November 2022, Via Google

Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

Robert Olsson
November 2022, Via Google

Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

Hasse Johansson
Ladda mer