fbpx

Profesionella
VVS-ritningaR

Låt oss sköta dina VVS-ritningar för att du ska slippa huvudvärk under ditt projekt.

⭐ 4.9 av 5.0 i kundomdöme

från fler än 1 600 kunder

LT Ingenjörsbyrå hjälper dig med dina VVS-ritningarna i ditt byggprojekt.
quote

Behövde snabbt få tag på VVS-ritningar och Laszlo kunde leverera på en vecka. Något dyrare pris men du får mer detaljer och komplett leverans! Hantverkarna var nöjda!

Per G.
Stockholm
quote

Perfekt Leverans! Laszlo var grymt snabb med deras leverans när det var bråttom för hantverkarna att dra igång! Ritningarna synkade perfekt även med K-ritningar!

Marie A.
Göteborg
quote

Otroligt nöjd med LT Ingenjörsbyrås VVS-ritningar. Snabb leverans och fantastisk service kompenserar för prisskillnaden. Mitt första val för framtida VVS-projekt!

Pelle M.
Lund

Vad kostar dina VVS-ritningar?

Bygglovsritningar för litet projekt så som carport och garage

Mindre projekt

börjar från
15 000 kr
Attefallshus/Fritidshus
price 3

Nybyggnad

börjar från
20 000 kr
Enbostadshus

Varför välja oss för dina vvs-ritningar?

SNABB LEVERANS AV DINA VS- OCH VENTRITNINGAR

Vi har digitaliserat allt som har med administration och tråkiga arbetsuppgifter att göra. Efter ditt uppstartsmöte har du dina bygglovsritningar inom endast en vecka!

PERSONLIG KONTAKT MED OSS 

Du kan ringa direkt till din projektör och rådgöra hur du får det bästa systemet för ditt hus. Våra projektörer har mer än 30 års erfarenhet och själva varit hantverkare så de vet vad som går att bygga och inte.

SAMORDNAD PROJEKTERING

I stora projekt så som bostadskvarter så sker något som kallas samordnad projektering. Det betyder att vi samordnar mellan konstruktionsritningar och dina VVS-ritningar. Men med vår hjälp kan du eleminera riskerna att få stopp på ditt byggprojekt eftersom ritningarna krockar med varandra

RITNINGAR SOM GÅR ATT BYGGA EFTER

Våra VVS-projektörer har själva arbetat som hantverkare många år i branschen och vet därför exakt vilka märken och material som ska användas. Du får helt enkelt bra valuta för pengarna när du använder våra ritningar i ditt projekt. De följer självklart alla branschregler.

ENDAST 5 KUNDER PER VECKA

Du får en personlig kontakt och blir inte en i mängden hos oss. Vi svarar på dina telefonsamtal eller sms om du har frågor. Vi har bestämt att inte ta på oss för många projekt utan höja kvalitén och tiden med varje kund.

Leverans på 2 veckor

Personlig service

Vad ingår i din leverans av VVS-ritningar?

Vatten/Sanitet-ritningar

Värmeritningar

Dimensionering av värmepump

Dagvatten och Dränering

3D ritning på Ventilation

Golvvärmeritning från leverantör

Rådgivning under projektet

FACKMANNAMÄSSIGA VVS RITNINGAR

Exempel på vvs-ritningar

Vad är vvs-ritningar?

VVS-ritningar, VA-ritningar, VS-ritningar och ventilationsritningar är avgörande för framgångsrika bygg- och renoveringsprojekt. De visar exakt placering och utformning av VVS-system inom en byggnad, vilket gör dem nödvändiga för VVS-installatörer och byggherrar.

Dessa ritningar innehåller information om allt från rörens dimensioner och material, till placering av ventiler och reglage. Dessutom inkluderar de viktiga tekniska detaljer som flödeshastigheter, tryck och temperaturer.

Ventilationsritningar, en del av VVS-ritningarna, ger detaljer om ventilationssystemets layout, inklusive kanalernas och ventilernas placering. Dessa ritningar är avgörande för att skapa effektiva och säkra ventilationssystem. Här framgör även vilket flöde varje rum behöver att ha för att klara kravet i Boverkets Byggregler.

VVS-ritningar, inklusive VA- och VS-ritningar, hjälper till att säkerställa att alla VVS-installationer uppfyller gällande byggnadsföreskrifter och standarder. De ger hantverkarna och byggherren den information de behöver för att planera och genomföra sina projekt med precision.

Vad kostar en VVS-ritning?

Det är svårt att endast ge ett svar på denna fråga. Vi erbjuder dig alltid fasta priser, men det finns vissa frågor som vi behöver ha svar på innan vi kan lämna ett korrekt pris för just ditt projekt. Därför är det viktigt att du ringer till oss.

En stor del av som påverkar priset är självklart hur många hjälp du behöver från din personliga projektör. Vi rekommenderar alltid att du tar hjälp av experter och tar god tid på dig i början av projektet för att all projektering av VVS-ritningen ska bli korrekt innan du börjar med själva byggandet. Det kommer annars vara väldigt kostsamt om du behöver stanna upp flera dagar för att reda ut frågor som berör en felaktig projektering eller detalj.

Behöver du en VVS-ritning för att få bygglov och startbesked?

Om du behöver en VVS-ritning för att få bygglov kan variera beroende på den specifika kommunens regler och krav, samt projektets omfattning. För mindre projekt, som mindre renoveringar eller reparationer, kanske du inte behöver en fullständig VVS-ritning. Men för större byggprojekt, särskilt nya konstruktioner eller större renoveringar, kan en VVS-ritning krävas.

VVS-ritningar ger en detaljerad plan för placeringen och installationen av VVS-system inom en byggnad. De används för att säkerställa att byggnaden kommer att ha lämpliga och säkra system för värme, ventilation och sanitet, och att dessa system kommer att uppfylla alla relevanta byggnadsföreskrifter och standarder.

Det är alltid en bra idé att kontrollera med din lokala bygglovsavdelning eller byggnadsinspektör för att ta reda på vilka specifika krav som gäller för ditt projekt. De kommer att kunna ge dig den mest korrekta och uppdaterade informationen om vad som krävs för att få bygglov.

Va ritning exempel

Vad är en VA-ritning och varför är det viktigt att ha?

En VA-ritning, där ”VA” står för Vatten och Avlopp, är en teknisk ritning som visar hur vattenförsörjningen och avloppssystemet i ett hus eller byggnad ska vara utformat. Den detaljerar placeringen av ledningar, rör, brunnar och andra komponenter som behövs för att säkerställa en effektiv hantering av dricksvatten och avfallsvatten.

Att ha en korrekt utförd VA-ritning är avgörande för flera skäl. För det första kan den hjälpa till att förebygga problem med vattentillförsel eller avloppsblockeringar genom att säkerställa att systemet är korrekt dimensionerat och placerat på rätt sätt. Genom att följa de specifikationer som anges i ritningen kan man undvika läckor, backflöden eller andra allvarliga problem.

För det andra kräver kommunala myndigheter ofta att du lämnar in en VA-ritning när du ansöker om bygglov eller anslutningsavtal. Detta beror på att din bostad eller fastighet måste uppfylla gällande regler och standarder för vattenhanteringen. En godkänd VA-ritning blir då ett bevis på överensstämmelse med dessa krav.

Slutligen kan en väl utförd VA-ritning också spara tid, pengar och energi i det långa loppet. Genom att planera och designa ditt VA-system noggrant kan du undvika onödiga kostnader för reparationer eller ombyggnad senare. Du kan också optimera vattenförbrukningen och minska miljöpåverkan genom att välja effektiva lösningar som regnvattentankar eller återanvändning av gråvatten.

Hur skapar man en korrekt VA-ritning?

Att skapa en korrekt VA-ritning kräver kunskaper inom VVS (Värme, Ventilation, Sanitet) och en förståelse för gällande lagstiftning och tekniska standarder. Om du inte har tidigare erfarenhet är det rekommenderat att anlita en professionell VVS-konsult eller ritningsbyrå som specialiserat sig på VA-planering.

En typisk process för att skapa en VA-ritning inkluderar följande steg:

1. Insamling av information: Det första steget är att samla in relevant information om fastighetens geografiska läge, storlek och användningsändamål. Du behöver även ta reda på de specifika lokala bestämmelserna när det gäller vattenförsörjning och avloppshantering.

2. Utformning av systemet: Baserat på den insamlade informationen börjar du utforma din VA-layout med hjälp av CAD-programvara (Computer-Aided Design). Här placeras ledningar, brunnar, ventiler etc., vilket säkerställer rätt dimensionering och optimal funktion.

3. Teknisk dokumentation: En VA-ritning bör innehålla både planritningar och sektioner för att tydligt visa rörgenomföringar, lutning och anslutningar. Det kan också vara användbart att inkludera en materialespecifikation som visar vilka komponenter som behövs.

4. Godkännande och inkoppling: När ritningen är klar bör den granskas av en ansvarig VVS-konsult eller annan auktoriserad person innan den lämnas in till kommunen för godkännande. Efter godkännande kan du ansöka om anslutningsavtal med det lokala vattenbolaget.

Vad kostar det att få en VA-ritning gjord?

Kostnaden för att få en VA-ritning gjord varierar beroende på flera faktorer, såsom fastighetens storlek, geografiska läge och komplexiteten i layouten. Generellt sett kan priset ligga mellan några tusenlappar upp till tiotusentals kronor.

Om du väljer att anlita ett företag specialiserat på ritningsuppdrag kommer de oftast erbjuda dig en offert baserat på din specifika situation. Priset kan inkludera alla steg i processen, från insamling av information till leverans av färdigt material till dig och kommunen.

Det är viktigt att betona värdet av en korrekt utförd VA-ritning jämfört med kostnaden för dess framställning. Genom att investera i professionell hjälp säkerställer du att ditt VA-system fungerar korrekt och följer gällande lagstiftning, vilket kan undvika kostsamma och tidskrävande problem i framtiden.

Avslutningsvis är en VA-ritning av stort värde för både nybyggnation och renovering av fastigheter. Det hjälper till att säkerställa ett effektivt, hållbart och miljövänligt hanterande av dricksvatten och avfallsvatten. Genom att anlita experthjälp kan du få en korrekt utförd ritning som möter alla krav och specifikationer från myndigheter samt sparar tid, pengar och energi på lång sikt.

Mer än 1 647 genomförda projekt

Sedan starten 2017 har vi hjälp otroligt många privatpersoner att förverkliga sina byggdrömmar. Vi förverkligar byggdrömmar för privatpersoner, företag och fastighetsägare.

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

från fler än 1 600 kunder

Oktober 2022, via Facebook

Vår arkitekt har varit väldigt duktig och lätt att samarbeta med när vi behövde ta fram ritningar på befintligt hus och sedan rita upp en tillbyggnad. Kan varmt rekommendera arkitekten och LT Ingenjörsbyrå till andra

Birgitta W. — Malmö
Mars 2023, via Hemsida

Proffsigt och bra bemötande. Lyhörda för våra önskemål. Gav tips under hela projektet. Tålmodiga, nöjda först när vi är nöjda. Snabb leverans inom 7 dagar! 

Mikael S. — Borås
April 2023, via Google

Snabbt, smidigt och lyhörd dessutom väldigt prisvärt. Vi vet vilka vi kommer fortsätta att anlita.

Mats E. — Uppsala

VEM ÄR JAG?

Jag startade LT Ingenjörsbyrå 2017 med grundidén att hjälpa privatpersoner med sina byggprojekt. När jag startade fanns ingen på marknaden som ville ta sig an privatpersoner. Med min erfarenhet från stora byggprojekt har jag kunnat hjälpa mina kunder att slippa huvudvärk från bygglov eller upphandlingar av hantverkare.

Jag har blivit uppmärksammad i flera tidningar och även mottagit flera priser för mitt entreprenörskap.

1 647+

avslutade projekt

4.9 ⭐

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Kontakta oss för att få hjälp med ditt bygglov

LÅT OSS SÄTTA IGÅNG DIREKT

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

Läs alla recensioner

Jag fick snabb hjälp av LT Ingenjörsbyrå med brandskyddsbeskrivning när jag skulle ändra verksamhet i min fastighet. De förklarade processen och var tillgängliga även under bygget för frågor och ändringar tillsammans med entreprenören.

Basil M. — Lund

Brandskyddsbeskrivning var ingenting som vi hade räknat med behövs till bygglovet, men Laszlo förklarade vikten av denna projektering och kommunen krävde även detta inför tekniskt samråd. Vi sparade över 50 000 kr på att slippa brandklassade fönster och dörrar efter att vi gjorde en strålningsberäkning.

Annika T. — Täby

Kommunen krävde brandskyddsbeskrivning för vår nybyggda villa med en carport. Laszlo hjälpte oss snabbt med en strålningsberäkning för att kommunen skulle ge oss ett startbesked.

Peter A. — Stockholm
Ladda mer