fbpx

vår arbetsprocess

Att bygga sitt drömhus eller renovera ett badrum kan bli en mardröm samtidigt som du måste ta hand om barnen och vara aktiv på jobbet.

Många privatpersoner tror att en projektledare kostar skjortan. Men du behöver tänka på det som en investering istället. En duktig projektledare kommer att spara dig tid och pengar under projektet samtidigt som du får bästa kvalitén.

Vår arbetsprocess

Nedan ser du en typisk arbetsprocess där vi hjälper dig från första idé till inflyttning. Vill du endast anlita oss för bygglovsritningar, konstruktionsritningar eller kontrollansvarig är detta inga problem heller för vårt team. Vi bestämmer tillsammans vilket upplägg som blir bäst för dig!

Uppstartsmöte

Vi börjar med att bestämma omfattningen av uppdraget och hur mycket hjälp ni vill ha under projektet. Detta är självklart flexibelt om ni behöver mer eller mindre hjälp under projektet. Avtal upprättas mellan er som beställare och oss som projektledare för att det ska vara tydligt mellan oss. Vi uppskattar om mötet är fysiskt men det går självklart att ha digitala möten. Många av våra kunder bor eller arbetar utomlands.

Tidsplan

Tidsplan är en viktig del i processen. Den behöver innehålla ”luft” och inte vara allt för tight eftersom det kan alltid förekomma oförutsedda saker. Självklart arbetar vi mot ett gemensamt mål och det är er önskade inflyttning.

Tidsplanen visar också vilka mål vi har för varje del av projektet och när dessa mål ska vara uppfyllda. Hur vill ni få uppföljningar och rapportering, det är också en viktig del i tidsplanen.

Krav- och priolista

Tillsammans kommer vi att börja med en krav- och priolista. Kravlistan består av era krav på projektet. Det innehåller tid, ekonomi och kvalité. Priolistan är en lista där vi rangordnar era önskemål och val under projektet. Vilka delar i projektet är högt prio och vilka delar är mindre prioriterade men bra att få med? 

Projektering tillsammans med arkitekt och konstruktör

Det viktigaste i projektet är projektering och planering för att projektet ska bli en dröm istället för en mardröm. Vi har ett stort team som hjälper er med projekteringen. Allt från kända arkitekter till mindre arkitektbyråer. Efter att A-ritningarna är klara kommer vi att gå vidare till den tekniska projekteringen så som Konstruktion, VVS och energi.

Bygglov och andra tillstånd

Flera av våra medarbetare har jobbat på kommuner och vet därför hur processen fungerar. Vi sköter bygglovet och andra tillstånd som du behöver. Detta gör vi med hjälp av en fullmakt som vi tecknar i början av projektet. Ni kommer ständigt få uppdatering under våra avstämningsmöten.

Upphandling av entreprenör

Att hitta en hantverkare är en av de svåraste momenten i ett projekt. Det spelar ingen roll om du renoverar ett badrum eller om du bygger ditt drömhus. Vi kommer att ha intervjuer och ta in referenser från 3-4 entreprenörer. Därefter kommer de att få ta del av våra underlag och lämna ett pris på arbetet. När vi har ett tydligt underlag kommer priserna inte att skilja sig mer än 10-15 % mellan entreprenörerna. Vårt förslag är alltid att anlita en totalentreprenör istället för flera olika entreprenörer. Här bestäms även en betalningsplan för projektet för entreprenaden.

Byggnation

Projektledare har byggmöten med entreprenören ungefär varannan vecka. Byggmötet går ut på att följa upp budget och tidsplan. Med ett bra underlag är det oftast få byggnadstekniska frågor under ett byggmöte, men det kan förekomma. Det gemensamma målet är att hålla tid, budget och kvalité hela vägen och inte börja kompromissa på något av delarna under byggnationen.

Löpande under projektet har vi besiktningar för att du ska känna dig trygg med utförandet och genom detta kvalitétssäkrar vi också entreprenörer och sköter betalningar efter delbesiktningar.

Inflyttning

Det är tyvärr vanligt att det blir stressigt och många småsaker inte blir klara i tid under ett byggprojekt. Detta förebygger vi genom löpande byggmöten. När du anländer med flyttlasset kommer det vara fläckfritt och du kannjuta av ditt nya hem!

Uppföljning

Ungefär en månad efter inflyttning har vi ett första uppföljningsmöte för att stämma av era frågor, funderingar och eventuella felanmälningar till entreprenören.

Sedan är det besiktning efter två år som gäller. Under tiden kommer vi tillsammans att dokumentera och felanmälan eventuella saker som vi upptäcker.

Mer än 1 647 genomförda projekt

Sedan starten 2017 har vi hjälp otroligt många privatpersoner att förverkliga sina byggdrömmar. Vi förverkligar byggdrömmar för privatpersoner, företag och fastighetsägare.

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

från fler än 1 600 kunder

Oktober 2022, via Facebook

Vår arkitekt har varit väldigt duktig och lätt att samarbeta med när vi behövde ta fram ritningar på befintligt hus och sedan rita upp en tillbyggnad. Kan varmt rekommendera arkitekten och LT Ingenjörsbyrå till andra

Birgitta W. — Malmö
Mars 2023, via Hemsida

Proffsigt och bra bemötande. Lyhörda för våra önskemål. Gav tips under hela projektet. Tålmodiga, nöjda först när vi är nöjda. Snabb leverans inom 7 dagar! 

Mikael S. — Borås
April 2023, via Google

Snabbt, smidigt och lyhörd dessutom väldigt prisvärt. Vi vet vilka vi kommer fortsätta att anlita.

Mats E. — Uppsala

VEM ÄR JAG?

Jag startade LT Ingenjörsbyrå 2017 med grundidén att hjälpa privatpersoner med sina byggprojekt. När jag startade fanns ingen på marknaden som ville ta sig an privatpersoner. Med min erfarenhet från stora byggprojekt har jag kunnat hjälpa mina kunder att slippa huvudvärk från bygglov eller upphandlingar av hantverkare.

Jag har blivit uppmärksammad i flera tidningar och även mottagit flera priser för mitt entreprenörskap.

1 647+

avslutade projekt

4.9 ⭐

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Kontakta oss för att få hjälp med ditt bygglov

LÅT OSS SÄTTA IGÅNG DIREKT

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

Läs alla recensioner

Jag fick snabb hjälp av LT Ingenjörsbyrå med brandskyddsbeskrivning när jag skulle ändra verksamhet i min fastighet. De förklarade processen och var tillgängliga även under bygget för frågor och ändringar tillsammans med entreprenören.

Basil M. — Lund

Brandskyddsbeskrivning var ingenting som vi hade räknat med behövs till bygglovet, men Laszlo förklarade vikten av denna projektering och kommunen krävde även detta inför tekniskt samråd. Vi sparade över 50 000 kr på att slippa brandklassade fönster och dörrar efter att vi gjorde en strålningsberäkning.

Annika T. — Täby

Kommunen krävde brandskyddsbeskrivning för vår nybyggda villa med en carport. Laszlo hjälpte oss snabbt med en strålningsberäkning för att kommunen skulle ge oss ett startbesked.

Peter A. — Stockholm
Ladda mer