fbpx

Digitalisera ritningar

Låt oss sköta digitaliseringen av dina pappersritningar och slipp Huvudvärk.

Digitalisering av ritningar från papper till en digital variant är en viktig process för att kunna lagra, dela och redigera dokument på ett enklare och mer effektivt sätt. Det finns flera olika metoder för att göra detta, inklusive skanning, fotografering och OCR (optisk teckenigenkänning).

LT Ingenjörsbyrå AB hjälper dig med bygglovsritningar från idé till färdiga handlingar.

Vad kostar det att digitalisera ritningar?

Du och jag börjar med ett uppstartsmöte för att gå igenom hur din situation ser ut och hur mycket ritningar som ska digitaliseras.

Jag kommer lämna ett fast pris till dig på hela uppdraget. Du bestämmer hur snabbt du vill att uppdraget genomförs. Vid större arkiv är det smart att lägga upp ett uppdrag på flera månader för att dela upp kostnaderna men också för att få ett bättre pris.

Boka ett gratis samtal redan idag

quote

När jag hittade LT Ingenjörsbyrå och kom i kontakt med Laszlo så gick allt fort.
Tydliga frågor om projektet, tydligt när leverans sker av projekt. Ritningarna helt perfekta för att få igenom mitt bygglov! Precis det jag behöver och älskar bemötandet.

Anders V.
Anders V.
Stockholm

fördelar med att skanna in dina ritningar

Digitalisera-Ritningar-1
Digitalisera-Ritningar-1
digitalisera-ritningar-3

Varför ska du digitalisera dina ritningar?

digitalisera-ritningar-3

Tack vare digitaliseringen av ritningar kan man också använda olika verktyg för att automatisera och förenkla arbetet med ritningarna, såsom mätverktyg och konstruktionsverktyg. Detta kan göra arbetet med ritningarna snabbare och mer precist. Du kan få till många detaljer när det gäller t.ex. konstruktionsritningar.

Skanning är en vanlig metod för att digitalisera ritningar. En skanner är en enhet som tar en bild av en ritning och sparar den som en digital fil. Skannade ritningar kan sedan öppnas, redigeras och delas som vanliga digitala filer. Det finns olika skannrar av olika kvalité och pris, men det viktigaste är att skannrar har hög upplösning för att få en tydlig och exakt bild av ritningen.

Efter att ha digitaliserat ritningen, kan man lagra den i en molnlagring eller på sin egen dator. Det ger möjlighet att öppna och redigera ritningen med olika programvaror, som AutoCAD eller SketchUp, och dela den med andra personer via e-post eller en gemensam mapp.

digitalisera-ritningar-4

fördelarna för fastighetsägare att digitalisera ritningar

digitalisera-ritningar-4

Fördelarna för en fastighetsägare att ha ett digitalt arkiv av ritningar istället för pappersritningar är:

  1. Lättillgänglighet: Digitala ritningar kan enkelt öppnas och ses från vilken dator eller enhet som helst med internetanslutning, medan pappersritningar kräver fysiskt befintlighet.

  2. Bättre säkerhet: Digitala ritningar kan skyddas med lösenord och säkerhetskopieras regelbundet för att undvika förlust eller skada på ritningarna.

  3. Lättare att hitta och söka: Digitala ritningar kan indexeras och sökas efter med hjälp av metadata eller sökord, medan det kan vara svårt att hitta specifika pappersritningar i ett fysiskt arkiv.

  4. Enkel överföring av information: Digitala ritningar kan enkelt skickas via e-post eller annan elektronisk kommunikation, medan det kan vara svårt och tidkrävande att skicka pappersritningar.

  5. Bättre samarbete: Digitala ritningar kan lätt delas och samarbetas kring med andra parter, såsom entreprenörer och arkitekter.

  6. Enkel redigering och uppdatering: Digitala ritningar kan enkelt redigeras och uppdateras, medan det kan vara svårt och tidkrävande att göra ändringar i pappersritningar.

  7. Skapa en digital tvilling av din verkliga byggnad: Boverket har tagit fram en rapport som visar att det finns pengar att spara om man har noggrann projektering och skapar en digital tvilling av sin byggnad i ett tidigt skede.

Vilka är vi?

LT Ingenjörsbyrå är din personliga bygglovsbyrå. Konsultbyrån grundades i Borås 2017 och består idag av ett team av arkitekter och ingenjörer som alla har fokus på bygglovsprocessen.

1 647+

avslutade projekt

4.9

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Kundansvarig

Kontakta oss för att få hjälp med ditt bygglov

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

Läs alla recensioner

Juni 2023

Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

Johan H. — Malmö
Juni 2023

Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

Robert O.
Juni 2023

Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

Hasse Johansson
Ladda mer