fbpx

Bygglovsritningar som Förverkligar Din Dröm

Professionella Bygglovsritningar för Ditt Drömhem

Spela videoklipp

Jag har hjälpt fler än 1 600 kunder senaste 7 åren

⭐ 4.9 av 5.0 i betyg

7 år i branschen

1647+ projekt genomförda

⭐ 4.9 av 5.0 i betyg

Drömmer du om det perfekta hemmet? Med 7 års erfarenhet inom bygglovsritningar förstår jag vikten av detalj och precision. På LT Ingenjörsbyrå tar jag din dröm från koncept till konkret verklighet med professionella bygglovsritningar som följer alla gällande regler och normer.

Varför Välja LT Ingenjörsbyrå för Dina Bygglovsritningar?

 • Personlig Expertis: Jag erbjuder personlig vägledning genom varje steg av processen för att säkerställa att dina bygglovsritningar möter alla tekniska krav. Jag har erfarenhet av bland annat bostadskvarter och skolor.
 • Anpassade Lösningar: Varje hem är unikt. Dina bygglovsritningar ska spegla din personliga stil och dina specifika behov. Men de ska också uppfylla reglerna från Boverket och din kommun.
 • Snabb och Effektiv Service: Att vänta på bygglov kan vara frustrerande. Jag arbetar effektivt för att du snabbt ska få dina godkända bygglovsritningar och kunna påbörja ditt bygge.

Mina Tjänster

Du bestämmer själv hur mycket hjälp du behöver. Välj mellan:

 • Endast Bygglovsritningar: Perfekt för dig som behöver professionella ritningar för att säkra ditt bygglov.
 • Från Ritning till Inflyttning: Ett komplett paket där jag sköter allt från de första bygglovsritningarna till att du kan flytta in i ditt nya hem.

Kundengagemang och Kommunikation

Jag värdesätter öppen och ärlig kommunikation och är alltid tillgänglig för att svara på dina frågor. Mitt mål är att dina bygglovsritningar ska bli en problemfri del av att bygga ditt drömhem.

Är Du Redo att Börja? Kontakta mig idag för en kostnadsfri konsultation. Låt oss tillsammans ta de första stegen för att förverkliga ditt drömhem.

VAD KOSTAR PROFESIONELLA BYGGLOVSRITNINGAR?

Fasta priser för profesionella Bygglovsritningar

Grundmur/Markarbete 12,500 kr
Garage/Carport 12,500 kr
Attefallshus 12,500 kr
Tillbyggnad 15,000 kr
Nybyggnad villa 20,000 kr
Nybyggnad villa + komplementbyggnad 22,500 kr
Förhandsbesked 12,500 kr
Timdebitering Arkitekt 1,250 kr

Vad ingår i ovanstående priser?

 • Jag och du har ett personligt uppstartsmöte
 • Jag hämtar ut och stämmer av dina befintliga ritningar så de stämmer med verkligheten idag
 • Jag beställer karta från kommunen för ditt projekt
 • Jag stämmer av reglerna för din fastighet
 • Jag lägger upp en plan hur vi kan få igenom ditt projekt med rätt bygglovsregler
 • Jag ger dig tips och råd hur du kan optimera projektet med tanke på konstruktion och andra tekniska regler
 • Jag sköter kontakten med kommunen vid eventuella frågor eller kompletteringar
 • Jag tar fram kontrollplan vid enklare ärenden
 • Jag skickar in ansökan till kommunen
 • Jag visar dig ditt projekt i 3D
 • Jag lämnar över våra digitala ritningar till dig för framtida projekt
 • Jag hjälper dig med tidsplan, budget och hur bygglovsprocessen fungerar framåt med startbesked

hur vi hjälper dig
med ditt projekt

01
Avstämningsmöte & Avtal

Använd formuläret på hemsidan och beskriv ditt projekt. Du och jag bokar in ett videomöte för att gå igenom projektet i lugn och ro. Under mötet bestämmer vi omfattningen av den hjälpen du behöver.

02
Förstudie & Detaljplan

Jag påbörjar arbetet med att göra en förstudie. Bland annat hämtar jag in ritningar från kommunen och även stämmer av detaljplan eller områdesbestämmelserna

03
Projektering

Projekteringen är den grundstenen som ofta får alldeles för lite budget och tid. När du sätter dig med mig, arkitekten och konstruktören kommer vi att ta fram de bästa lösningar för just ditt projekt tillsammans med vårt team.

04
Bygglov

Jag hanterar bygglovsansökan åt dig så att du slipper bli frustrerad. På det sättet får jag eventuella kompletteringar direkt till mig. Du ser alltid ditt ärende på kommunens hemsida.

05
Planering & Teknisk projektering

Under tiden bygglovet hanteras av påbörjar jag och du arbetet med rumsbeskrivning, konstruktionsritningar, tidsplan och andra dokument för att upphandla hantverkare för bygget.

06
Upphandling av hantverkare

Jag kommer att säkerställa att du hittar hantverkare som passar ditt projekt med tidsplan, budget och utförande. Jag arbetar med lokala och nationella byggföretag, men jag vill gärna höra vilka referenser du har till hantverkare.

07
Genomförande av bygget

Jag bistår dig löpande under byggprojektet för att du ska få den stöttningen som privatpersoner behöver. Jag håller i byggmöten, kontakt med byggare och även samordning med projektörerna under bygget. Jag och du följer löpande upp budget, tidsplan och utförandet.

08
Inflyttning

Efter slutsamråd och slutbesiktning är det dags för dig att packa upp flyttlådor i ditt nya hem!

Uppföljning
Jag och du har kontakt även efter bygget, det uppstår alltid frågor eller funderingar efter inflyttning. Men cirka 6 månader efter inflyttning besöker jag dig och intervjuar dig om just hur du upplevde byggprojektet.

JAG HJÄLPER DIG ATT STARTA IGÅNG PROJEKTET

Hör Vad Våra Kunder Säger

quote

Blev rekommenderad utav en bekant att kontakta LT Ingenjörsbyrå. Prisbilden var något högre än andra firmor, men vi ångrar oss inte en sekund. Vi har fått hjälp hela vägen. Laszlo är väldigt duktig på att förklara så man förstår hela processen!

photo 1525186402429 b4ff38bedec6
Anita P.
Borås
quote

När jag hittade LT Ingenjörsbyrå och kom i kontakt med Laszlo så gick allt fort.
Tydliga frågor om projektet, tydligt när leverans sker av projekt. Ritningarna helt perfekta för att få igenom mitt bygglov! Precis det jag behöver och älskar bemötandet.

Anders V.
Anders V.
Stockholm
quote

Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

photo 1517530094915 500495b15ade
Johan H.
Malmö

VAD ÄR BYGGLOVSRITNINGAR?

Bygglovsritningar är grunden för ditt projekt. Den vanligaste frågan vi får från våra kunder är vad är bygglovsritningar? Det kan vara svårt att svara på ett kort och koncist sätt. Men jag ska försöka förklara i texten som följer. Bygglovsritningar kan också kallas A-ritningar eller arkitektritningar.

Arkitektritningar görs av en arkitekt och därför kan också kallas arkitektritningar. Under samlingsbegreppet bygglovsritningar ingår planritning, fasadritningar, sektionsritning, situationsplan och markplaneringsritning.

Markplaneringsritning är inte nödvändiga i alla projekt, men är ett bra komplement för att kunna visa hur marken eller tomten förändras under projektet.

Planritning

En ritning som visar byggnadens planlösning och utformning, inklusive rumsindelning, dörrar, fönster och eventuella trappor.

Fasadritning

Ritningar som visar byggnadens alla sidor och beskriver utseendet på fasaden, inklusive material, färg och detaljer som takfot, fönster och dörrar. Här visar du även marknivåerna runt byggnaden och kompletterar med trappor eller ramper om det behövs

Sektionsritning

En ritning som visar en tvärsnittsbild av byggnaden, inklusive höjd, taklutning och eventuella bjälklag. Det är viktigt att visa de olika höjdbegreppen som byggnadshöjd, nockhöjd eller totalhöjd beroende vilken som är styrande i just din detaljplan.

Situationsplan

En översiktlig karta som visar fastigheten, byggnadens placering på tomten samt förhållandet till omgivande byggnader, gator och grannfastigheter.

VEM ÄR JAG?

Jag startade LT Ingenjörsbyrå 2017 med grundidén att hjälpa privatpersoner med sina byggprojekt. När jag startade fanns ingen på marknaden som ville ta sig an privatpersoner. Med min erfarenhet från stora byggprojekt har jag kunnat hjälpa mina kunder att slippa huvudvärk från bygglov eller upphandlingar av hantverkare.

Jag har blivit uppmärksammad i flera tidningar och även mottagit flera priser för mitt entreprenörskap.

1 647+

avslutade projekt

4.9 ⭐

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Kontakta oss för att få hjälp med ditt bygglov

Mer än 1 647 genomförda projekt

Sedan starten 2017 har vi hjälp otroligt många privatpersoner att förverkliga sina byggdrömmar. Vi förverkligar byggdrömmar för privatpersoner, företag och fastighetsägare.

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

från fler än 1 600 kunder

Oktober 2022, via Facebook

Vår arkitekt har varit väldigt duktig och lätt att samarbeta med när vi behövde ta fram ritningar på befintligt hus och sedan rita upp en tillbyggnad. Kan varmt rekommendera arkitekten och LT Ingenjörsbyrå till andra

Birgitta W. — Malmö
Mars 2023, via Hemsida

Proffsigt och bra bemötande. Lyhörda för våra önskemål. Gav tips under hela projektet. Tålmodiga, nöjda först när vi är nöjda. Snabb leverans inom 7 dagar! 

Mikael S. — Borås
April 2023, via Google

Snabbt, smidigt och lyhörd dessutom väldigt prisvärt. Vi vet vilka vi kommer fortsätta att anlita.

Mats E. — Uppsala

referensprojekt

Läs mer från några av de kunder som jag har hjälpt under åren.