STARTPRIS FRÅN ENDAST 10 000 KR

Konstruktionsritningar

Vi hjälper dig med profesionella konstruktionsritningar tillsammans med våra konstruktörer som har mer än 10 års erfarenhet från verkliga byggprojekt.

Kompletta konstruktionsritningar sparar dig huvudvärk och pengar under projektet.

or

mellan 9:00 och 17:00 helgfria vardagar

4.9 av 5.0 i kundomdöme utifrån 57 kunder

LT Ingenjörsbyrå hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt byggprojekt.

När jag hittade LT Ingenjörsbyrå och kom i kontakt med Laszlo så gick allt fort.
Tydliga frågor om projektet, tydligt när leverans sker av projekt. Ritningarna helt perfekta för att få igenom mitt bygglov! Precis det jag behöver och älskar bemötandet.

Anders V.
Anders V.
Stockholm

När behöver du konstruktionsritningar?

 

Konstruktionsritningar behövs vid många olika projekt där man ansöker om bygglov. Detta gäller oftast vid större projekt där man behöver visa att byggnaden uppfyller alla säkerhetskrav. Konstruktionsritningarna ska ingå i bygglovsansökan tillsammans med övriga bygglovsritningar. Det finns flera vanliga projekt där man behöver konstruktionsritningar vid bygglovsansökan:

  • Vid nybyggnation. Nybyggnation kräver många olika ritningar, och det kan även ställas krav på energiberäkningar och kontrollansvarig. Vi kan hjälpa till med alla bygglovsritningar och bygglovsansökan.

  • Vid tillbyggnad eller ombyggnad av hemmet. Eftersom man ändrar på en befintlig byggnad krävs konstruktionsritningar när man lämnar in bygglovsritningarna. Kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut vad som behövs inför din bygglovsansökan.

  • Vid byggnation av garage eller carport. Vid byggnation av garage krävs alltid konstruktionsritningar oavsett kommun. Kraven kan variera beroende på typ av carport. Kontakta oss så hjälper vi dig med det du behöver vid bygglovsansökan hos din kommun.

  • Vid uppförande av ett attefallshus. Det krävs sällan bygglov för attefallshus, men för att få startbesked krävs en bygganmälan. Vid bygganmälan kan man behöva flera olika typer av ritningar. Vi kan ge dig ett fast pris för de ritningar du behöver.

Det finns många andra tillfällen där man kan behöva konstruktionsritningar, oavsett om det gäller bygganmälan eller bygglov. Kommunen man ansöker till kommer att ange vad som behövs i ansökan och hur ritningarna ska presenteras. Vi kan alltid ta hand om hela bygglovsansökan, vilket inkluderar alla nödvändiga bygglovsritningar och konstruktionsritningar.

INGET PROJEKT ÄR FÖR LITET ELLER STORT FÖR OSS
Vi vill att du ska få maximal nytta med ditt bygglov och gör konstruktionsritningar för både nybyggnationer som för mindre detaljer vid till exempel en tillbyggnad. Vi har lång erfarenhet av konstruktionsritningar som grund för bygglov. Bland annat har vi tagit fram konstruktionsritningar för nybyggnation av villor, fritidshus, garage, carport och attefallshus. Vi har också gjort konstruktionsritningar för tillbyggnader som takkupor, balkonger, nya dörrar och fönster och vid åtgärder på bärande konstruktion. Vi erbjuder ett garanterat fast pris på alla konstruktionsritningar.

Priser

klarna-ltingenjorsbyra

Mindre projekt

börjar från
7 000 kr
Carport/Garage/Attefallshus

Tillbyggnad

börjar från
10 000 kr
Tillbyggnad av sovrum/badrum

Nybyggnad

börjar från
12 000 kr
Villa/Fritidshus

Vad ingår i alla paket:

Leveranstid 7-10 dagar

10+ års erfarenhet

Grund-, stom-, takplan

Sektioner med detaljer

Dimensioneringsintyg

Konstruktions-dokumentation

Vilka krav måste uppfyllas av konstruktionsritningar?

 Konstruktionsritningar måste alltid överensstämma med de gällande kraven och reglerna för byggkonstruktioner. De måste också uppfylla branschspecifika krav eftersom de utgör grunden för byggritningar. Några exempel på de många lagar och förordningar som styr konstruktionsritningar är:

Boverket har särskilda konstruktionsregler (EKS) som konstruktionsritningarna måste följa. EKS innehåller många föreskrifter och allmänna råd som omfattar delar av Plan- och bygglagen och Plan- och byggförordningen. Konstruktionsritningar måste också beakta Eurokoderna, vilka är europeiska standarder för byggkonstruktioner. Andra lagar och regler kan också gälla beroende på typen av byggprojekt och byggnadens funktion. Det ställs höga krav på konstruktionsritningar eftersom de utgör grunden för ditt byggprojekt. Tillsammans med andra ritningar måste de visa att byggnationen är säker att vistas i och säker att bygga. Hos oss kan du alltid lita på att du får rätt kompetens för utformningen av alla typer av ritningar, och du kan känna dig trygg med att uppfylla alla krav.

För att få startbesked från kommunen krävs att du lämnar in konstruktionsritningar över ditt projekt. Det gäller också när du söker om bygganmälan.

or

mellan 9:00 och 17:00 helgfria vardagar

Över 600 nöjda Kunder
och mer än 647 genomförda projekt

Vi förverkligar byggdrömmar för privatpersoner, företag och fastighetsägare.

4.9 av 5.0

4.9 av 5.0 utifrån 57 recensioner

November 2020, via Hemsida

Mycket nöjd med de professionella ritningarna som LT Ingenjörsbyrå har skapat. Justeringar och ändringar gjordes med snabb återkoppling. Trevligt bemötande och hjälpsamma. Rekommenderas varmt.

Pernilla A. — Halmstad
Oktober 2020, via Google

LT var väldigt professionella, var alltid tillgängliga för frågor och hjälpte oss genom varje steg i vårt bygglov. Rekommenderas starkt till andra.

Mikael B. — Göteborg
September 2020, via Facebook

Bara positivt. Snabb respons, kunniga och vettig input. Rekommenderas!

Erik H. — Borås

Med oss får du både en smidig bygglovsprocess och ett garanterat fast pris på bygglovsritningar.

mellan 9:00 och 17:00 helgfria vardagar

Våra projekt

Läs om utvalda projekt där vi har hjälpt våra kunder

Vilka är vi?

LT Ingenjörsbyrå är din personliga bygglovsbyrå. Konsultbyrån grundades i Borås 2017 och består idag av ett högkvalificerat team av ingenjörer och arkitekter som alla har fokus på bygglovsprocessen.

647+

avslutade projekt

4.9

av 5.0 i kundomdöme

Laszlo Toth

Grundare och VD

Vi hjälper dig hela vägen. Slipp huvudvärk med kommunen!

mellan 9:00 och 17:00 helgfria vardagar

Över 600 nöjda Kunder
och mer än 647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

4.9 av 5.0 utifrån 57 recensioner

Läs alla recensioner

December 2022, Via Google

Fick hjälp med Fasad och Planritningar till huset. Laszlo och hans medarbetare är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc.

Johan Hermansson
November 2022, Via Google

Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

Robert Olsson
November 2022, Via Google

Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

Hasse Johansson
Ladda mer