fbpx

BEHÖVER DU KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

VÅRA SVENSKA KONSTRUKTÖRER HJÄLPER DIG

⭐ 4.9 av 5.0 i kundomdöme

från fler än 1 600 kunder

HUR MYCKET KOSTAR KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

Att förstå kostnaden för konstruktionsritningar är avgörande när du planerar ett byggprojekt. Priset för dessa ritningar varierar beroende på projektets omfattning, komplexitet och de specifika krav som ditt projekt medför. På LT Ingenjörsbyrå strävar vi efter att erbjuda transparenta och konkurrenskraftiga priser som reflekterar det värde och den expertis vi tillför varje projekt.

Våra priser för konstruktionsritningar, inklusive moms, är anpassade för att passa en mängd olika byggprojekt – från mindre tillägg till större nybyggnationer. För mindre projekt som avväxlingar erbjuder vi priser från 12,500 kr.

För större och mer komplexa projekt, såsom nybyggnation av ett tvåplanshus på upp till 500 kvm BTA, kan priserna gå upp till 50,000 kr. Vi erbjuder även specifika tjänster som konstruktionsdokumentation och löpande rådgivning till fastställda priser för att ytterligare stödja ditt projekt.

Hos LT Ingenjörsbyrå förstår vi vikten av att ha tillgång till exakta och detaljerade konstruktionsritningar. Dessa ritningar är inte bara nödvändiga för att säkerställa projektets framgång utan också för att uppfylla alla tekniska och byggnormer. Genom att välja oss får du tillgång till ett team av erfarna ingenjörer och designers som arbetar för att leverera högkvalitativa ritningar anpassade efter dina unika behov och visioner.

Kostnad för konstruktionsritningar inklusive moms

Avväxlingar, 1-2 stycken 12,500 kr
Attefallshus, max 30 kvm BTA 15,000 kr
Attefallshus, 2 våningar 20,000 kr
Nytt tak 10,000 kr
Ombyggnation, 2-3 avväxlingar 15,000 kr
Carport 15,000 kr
Garage 15,000 kr
Garage med extra plan 17,500 kr
Takkupa 15,000 kr
Tillbyggnad/Påbyggnad 1-plan 1-49 kvm BTA 15,000 kr
Tillbyggnad/Påbyggnad 1-plan 50-150kvm BTA 20,000 kr
Tillbyggnad 2-plan 1-49 kvm BTA 20,000 kr
Tillbyggnad 2-plan 50-150kvm BTA 25,000 kr
Nybyggnation – 1-plan 31-99 kvm BTA 20,000 kr
Nybyggnation – 1-plan 100-199 kvm BTA 25,000 kr
Nybyggnation – 1-plan 200-500kvm BTA 35,000 kr
Nybyggnation – 2-plan 62-99 kvm BTA 25,000 kr
Nybyggnation – 2-plan 100-200kvm BTA 35,000 kr
Nybyggnation – 2-plan 200-500kvm BTA 50,000 kr
Konstruktionsdokument + dimensioneringskontroll

6,250 kr

Löpande rådgivning 1,300 kr

Bygglovsritningar för litet projekt så som carport och garage

Mindre projekt

börjar från

12 500 kr

Carport/Garage/Attefallshus

Bygglovsritningar för tillbyggnad eller större ombyggnader.

Tillbyggnad

börjar från

15 000 kr

Tillbyggnad av sovrum/badrum

Bygglovsritningar för villa eller större projekt så som nybyggnation.

Nybyggnad

börjar från

20 000 kr

Villa/Fritidshus

Leverans på 1 vecka

4.9 / 5.0 Kundnöjdhet

VAD GÖR JAG OM JAG VILL SÄTTA IGÅNG MED MINA KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

number 1

Fyll i vårt formulär

Via knappen nedan fyller i du i vårt formulär med information om ditt projekt. Du beskriver ditt projekt och laddar upp bilder samt ritningar direkt. Smidigt och helt digitalt! Har du några frågor kontaktar du oss via E-post eller telefon först!

number 2

Uppstartsmöte

När du skickar in formuläret bokar du direkt tid för ett uppstartsmöte närmaste dagarna för att gå igenom med din svenska konstruktör alla detaljer för ritningar och projektet.

number 3

Granskning av dina konstruktionsritningar

Efter cirka 1 vecka kommer din konstruktör att skickad dig och din byggare granskningshandlingar för dina konstruktionsritningar. Dessa ritningar är 95% färdiga och resterande detaljer diskuteras med dig och din byggare för att få det färdigt.

number 4

Leverans av din KD och dimensioneringsintyg

När vi har färdigställt dina konstruktionsritningar så de är bygghandlingar kommer din konstruktör att färdigställa konstruktionsdokumentet (KD) samt signera dimensioneringsintyget som är ett intyg att alla gällande konstruktionsregler (EKS) har följts.

number 5

Löpande kontakt under bygget

Under projektet har byggaren och konstruktören löpande kontakt. I vissa projekt mer och ibland mindre kontakt. Det kan vara mindre justeringar eller frågor som dyker upp. Vid renoveringar och tillbyggnader kan detta vara mer omfattande eftersom det framkommer okänd information efter rivningsarbeten. Din konstruktör är med dig under hela projektet för att få ett bra resultat!

EXEMPEL PÅ KONSTRUKTIONSRITNINGAR

Nedan kan du se ett urval av våra konstruktionsprojekt men även andra typer av projekt som vi har genomfört senaste åren. Klicka på knappen och titta på de konstruktionsritningar som är relevanta för ditt projekt. Detta är som sagt exempel och du kommer se att K-ritningarna kan levereras på olika sätt och ha olika detaljeringsnivå beroende på komplexiteten av projektet. De priser som redovisas ovanför är den minsta nivån som krävs för tekniskt samråd eller som ett Förfrågningsunderlag när du ska ta in offerter. Sedan fortsätter oftast vårt arbete med Bygghandlingar och då arbetar vi löpande tillsammans med din entreprenör och med dig som beställare för att optimera projektet. Det kan vara en stålbalk som är dyr som vi räknar om och byter till flera limträn i samråd med entreprenören.

LT Ingenjörsbyrå hjälper dig med konstruktionsritningar för ditt byggprojekt.

VAD INGÅR I KONSTRUKTIONSRITNINGAR?

PLANER

GRUNDPLAN, BJÄLKLAGSPLAN, TAKPLAN

Sektioner med detaljer

INFÄSTNINGAR, ANSLUTNINGAR, GRUNDSULA

Dimensioneringsintyg

Intyg på att det är utfört enligt gällande regelverk. EKS 12.

Konstruktions-dokumentation

Beskrivning enligt Boverket hur laster och krafterna fördelas för projektet.

När behöver du konstruktionsritningar?

Konstruktionsritningar behövs vid nästan alla projekt där man ansöker om bygglov. Detta gäller oftast vid större projekt där man behöver visa att byggnaden uppfyller alla säkerhetskrav. Konstruktionsritningarna ska ingå i bygglovsansökan tillsammans med övriga bygglovsritningar. Det finns flera vanliga projekt där man behöver k-ritningar vid bygglovsansökan:

Nybyggnation

Nybyggnation kräver många olika ritningar, och det kan även ställas krav på energiberäkningar och kontrollansvarig. Vi kan hjälpa till med alla bygglovsritningar och bygglovsansökan.

Tillbyggnad eller ombyggnad

Eftersom man ändrar på en befintlig byggnad krävs konstruktionsritningar när man lämnar in bygglovsritningarna. Kontakta oss så hjälper vi dig att reda ut vad som behövs inför din bygglovsansökan.

Vid byggnation av garage/carport

Vid byggnation av garage krävs alltid konstruktionsritningar oavsett kommun. Kraven kan variera beroende på typ av carport. Kontakta oss så hjälper vi dig med det du behöver vid bygglovsansökan hos din kommun.

Vid uppförande av ett attefallshus

Det krävs alltid Konstruktionsritningar för att bygga ett attefallshus, speciellt om du ska bo i huset. Det krävs sällan bygglov för attefallshus, men för att få startbesked krävs en bygganmälan. Vid bygganmälan kan man behöva flera olika typer av ritningar. Vi kan ge dig ett fast pris för de ritningar du behöver.

Det finns många andra tillfällen där man kan behöva konstruktionsritningar, oavsett om det gäller bygganmälan eller bygglov. Kommunen man ansöker till kommer att ange vad som behövs i ansökan och hur ritningarna ska presenteras. Vi kan alltid ta hand om hela bygglovsansökan, vilket inkluderar alla nödvändiga bygglovsritningar och konstruktionsritningar.

Med vår garanti kan du känna dig trygg med att du får bygglovsritningar av hög kvalitet när du anlitar oss online.

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

Läs alla recensioner

Jag fick snabb hjälp av LT Ingenjörsbyrå med brandskyddsbeskrivning när jag skulle ändra verksamhet i min fastighet. De förklarade processen och var tillgängliga även under bygget för frågor och ändringar tillsammans med entreprenören.

Basil M. — Lund

Brandskyddsbeskrivning var ingenting som vi hade räknat med behövs till bygglovet, men Laszlo förklarade vikten av denna projektering och kommunen krävde även detta inför tekniskt samråd. Vi sparade över 50 000 kr på att slippa brandklassade fönster och dörrar efter att vi gjorde en strålningsberäkning.

Annika T. — Täby

Kommunen krävde brandskyddsbeskrivning för vår nybyggda villa med en carport. Laszlo hjälpte oss snabbt med en strålningsberäkning för att kommunen skulle ge oss ett startbesked.

Peter A. — Stockholm
Ladda mer