fbpx
Spela videoklipp

Bygga attefallshus i två våningar

I denna video går jag igenom allt du behöver veta för att bygga ett attefallshus i två våningar. Med över 10 års erfarenhet och mer än 1500 bygglovsansökningar bakom oss, delar vi med oss av våra bästa tips och råd för att maximera ditt utrymme och skapa ditt drömboende.

Denna video lyfter följande punkter:

Vill du ha mer info eller hjälp?
Vad tycker våra kunder?

Mer än 1 647 genomförda projekt

Sedan starten 2017 har vi hjälp otroligt många privatpersoner att förverkliga sina byggdrömmar. Vi förverkligar byggdrömmar för privatpersoner, företag och fastighetsägare.

{total_review_result} av 5.0
LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

från fler än 1 600 kunder

Jag fick snabb hjälp av LT Ingenjörsbyrå med brandskyddsbeskrivning när jag skulle ändra verksamhet i min fastighet. De förklarade processen och var tillgängliga även under bygget för frågor och ändringar tillsammans med entreprenören.

Basil M. — Lund

Brandskyddsbeskrivning var ingenting som vi hade räknat med behövs till bygglovet, men Laszlo förklarade vikten av denna projektering och kommunen krävde även detta inför tekniskt samråd. Vi sparade över 50 000 kr på att slippa brandklassade fönster och dörrar efter att vi gjorde en strålningsberäkning.

Annika T. — Täby

Kommunen krävde brandskyddsbeskrivning för vår nybyggda villa med en carport. Laszlo hjälpte oss snabbt med en strålningsberäkning för att kommunen skulle ge oss ett startbesked.

Peter A. — Stockholm

Bygga attefallshus i två våningar - Vanliga frågor

Ja, det går alldeles utmärkt med den aktuella lagstiftningen som finns i Sverige idag. Det är viktigt att du har koll på beräkningar för din medelmarknivå.
Ett attefallshus får ha en byggnadsarea på upp till 30 kvadratmeter. Höjden på ett tvåvånings attefallshus får inte överstiga 4 meter från marknivå till taknock.Däremot får du invändigt ca. 50 kvm golvyta som du kan nyttja och även en del loft beroende av hur långt du gräver ner källaren och hur medelmarknivån är.
Nej, du behöver inte bygglov för att bygga ett attefallshus, men du måste göra en anmälan till byggnadsnämnden och invänta ett startbesked innan du påbörjar bygget.
Om det geotekniskt inte går att bygga en källare står det i lagstiftningen. Det kan bero på att grundvatten är högt och du kommer påverka grundvattennivån.
Kostnaden varierar beroende på materialval, design och byggentreprenör, men det kan kosta mellan 500,000 och 1,000,000 SEK. Det kan även bli 2,000,000 kr om du väljer dyra materialval eller om det blir väldigt mycket sprängning vid markarbeten.

Samlad erfarenhet från mer än 1600 genomförda projekt och projektvärde på över 200 miljoner kronor!

UNDVIK DESSA 7 VANLIGA MISSTAG
NÄR DU SKA RENOVERA ELLER BYGGA UNDER 2024