fbpx

Linus Fernström Arkitekt
sammarbete med LT Ingenjörsbyrå

Innehåll

  linus-fernstrom-arkitekt

  Linus Fernström, en före detta professionell hockeyspelare, har skapat en framstående karriär som arkitekt efter sin tid på isen.

  Linus har tillsammans med LT Ingenjörsbyrå ritat flera projekt under 2023. Det finns utmaningar rent byggnadstekniskt där Linus tar hjälp av vår konstruktör och tar tillsammans med konstruktionsritningar till byggentreprenören. Vi på LT Ingenjörsbyrå älskar samarbetet med riktigt duktiga arkitekter. Arkitekterna blir som ett bollplank och tillsammans hjälper vi slutkunden till ett magiskt resultat.

  Linus Fernström bakgrund

  Linus Fernström är ursprungligen från Stenungssund och var en begåvad hockeyspelare under sin ungdom. Han gick ishockeygymnasiet i sin hemstad och hade som mål att bli professionell hockeyspelare. Linus lyckades uppnå detta mål och spelade i Swedish Hockey League (SHL) för Frölunda HC och Brynäs IF. Efter att ha lidit en allvarlig skada som ledde till en hjärnskakning, fick Linus råd om att avsluta sin hockeyspelarkarriär1.

  Linus Fernström arkitekt

  Linus hade en kort stint med studier inom industridesign innan hans hockeyspelarkarriär tog fart. Efter att han slutade spela hockey, började han fokusera mer på arkitektur och design, ett område han hade varit intresserad av under en lång tid. Hans övergång till arkitekturbranschen var inte traditionell; istället för att följa en konventionell utbildningsväg, fick Linus sin utbildning genom praktisk erfarenhet, självstudier och genom att arbeta på olika projekt.

  Hans medverkan i SVT-programmet ”Husdrömmar” blev en vändpunkt, där den erkända arkitekten Gert Wingårdh blev imponerad över Linus byggprojekt och uppmuntrade honom att starta ett eget företag inom arkitektur och design. Linus saknade dock erfarenhet av att starta och driva ett eget företag, så han sökte stöd från Trygghetsrådet TRS som hjälpte honom med att starta upp företaget123.

  Linus Fernström har sedan etablerat sig som en framstående arkitekt och designer i Sverige, med en portfolio som inkluderar privata bostäder, fritidshus och spektakulära skyskrapor. Hans arkitektur och designarbete präglas av moderna, innovativa och hållbara lösningar som har fått erkännande både nationellt och internationellt. Linus driver nu sin egen arkitekturbyrå, Fernström Arkitektur & Design, från Stenungsund och arbetar med kunder över hela landet.

  Linus Fernström tidigare projekt

  1. Drömprojektet i Stenungsund: Linus Fernström skapade verklighet av sitt drömprojekt som var med i ett avsnitt av TV-serien ”Husdrömmar” under 2021. Projektet bestod av ett minimalistiskt hus beläget utanför Stenungsund, med platsbyggda lösningar som framhävde den moderna arkitekturen1.

  2. Villa A, Särö, Kungsbacka: I Särö, söder om Kungsbacka, utformade Linus Fernström Villa A, där form och funktion sammanflätas på ett spännande sätt. Entrén ger en siktlinje som går rakt genom huset och dess öppna, helglasade atrium, vidare ut mot pool och uteplats23.

  3. Villa B, Växjö: Villa B, belägen i Växjö, Småland, är ett annat av Linus Fernströms arkitekturprojekt. Huset har en stängd fasad mot gatan som sträcker sig ut i en vinkel mot utsikten. Tre helglasade väggar på plan 1 skapar en illusion av att plan 2 svävar fritt3.

  Har du fler frågor?
  Boka ett möte med Laszlo!

  Kontakta oss för att få hjälp med ditt bygglov

  Hjälpte artikeln dig?
  1 av 1 tycker att artikeln är hjälpsam.

  Över 1600 nöjda kunder
  och mer än 1647 genomförda projekt

  4.9 av 5.0

  LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

  Läs alla recensioner

  Juni 2023

  Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

  Johan H. — Malmö
  Juni 2023

  Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

  Robert O.
  Juni 2023

  Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

  Hasse Johansson
  Ladda mer