fbpx

Byggprojekt tillsammans med Linus Fernström

Kund: Helena S.

size 50calendar clock Maj 2023place Göteborg
Referensprojekt-arkitektritningar-1

Att arbeta med en riktigt duktig arkitekt är drömmen för privatpersoner som inte riktigt har fått sina idéer ner på ett papper. Vi på LT Ingenjörsbyrå arbetar med Linus Fernström som är känd från Husdrömmar. Linus är ingen ”vanlig” arkitekt utan är självlärd och är en problemlösare av rang.

Referensprojekt-arkitektritningar-5

Utmaningar i projektet

Utmaningarna i projektet har varit områdets karaktär behöver bevaras samtidigt som fastigehtsägaren vill ha en tillbyggnad i en modern stil. Efter platsbesöket så hade samtliga parter en tydlig bild av vilka krav som fanns från byggherren och vad som var genomförbart rent juridiskt men också byggnadstekniskt.

I detta projekt har vi arbetat i nära kontakt med entreprenör, konstruktör, arkitekt samt beställaren för att lösa alla frågetecken innan vi börjar rivningen.

Att lägga tid och pengar på tidig projektering är en av framgångsfaktorerna som krävs för att få ett bekymmersfritt projekt.

Ritningar och ansökan

Bygglovsritningarna var inte det svåra i projektet. Däremot var Linus tvungen att kombinera en modern känsla med ett utseende som fortfarande passar i området.

Det som var svårast i projektet är anslutningar och detaljer mellan olika byggnadsdelar. T.ex. hur säkerställer vi att fukt inte kan tränga in mellan tillbyggnaden och den befintliga fasaden som är putsad.

Ovanför själva tillbyggnaden kommer beställaren även att ha en terass vilket gör att vattenavrinning, extra laster samt snöfickor behöver diskuteras och lösas på ett bra sätt.

Referensprojekt arkitektritningar 4

Bygglovsprocessen

Från ansökan om bygglov till inflyttning var det 

Start

Maj 2023

Ritningar

Q3 2023

Bygglovsbeslut

Q4 2023

Färdig installation

Q2 2024

Färdig installation

Tillbyggnaden kommer att vara färdig i Q2 2024. Det blir mer arbete som ska samordnas i form av fasadmålning, takbyte, fönsterbyte etc. Det är i princip en totalrenovering som görs på utsidan av byggnaden. Vi kommer självklart lägga in färdiga bilder när projektet är klart!

Referensprojekt-arkitektritningar-2
Referensprojekt-arkitektritningar-1
Referensprojekt-arkitektritningar-5

Upptäck fler projekt

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

Läs alla recensioner

Juni 2023

Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

Johan H. — Malmö
Juni 2023

Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

Robert O.
Juni 2023

Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

Hasse Johansson
Ladda mer