fbpx

Konstruktionsritningar för Om- och tillbyggnad

Kund: Christian G.

size ca. 150 kvmcalendar clock Oktober 2023place Stockholm
Konstruktionsritningar om och tillbyggnad-1

Det är viktigt att lägga tid på planering och projektering i de allra flesta projekt, inte minst om- och tillbyggnader. Christian och hans familj har köpt ett hus i ett område som de alltid har drömt om att bo i. De visste från början att det var mycket arbete med huset in- och utvändigt.

Konstruktionsritningar om och tillbyggnad-3

Utmaningar i projektet

Utmaningar för konstruktionsritningar var just att få ihop de olika taklutningarna och tillbyggnaden på ett bra sätt. Det var utmaningar med många olika lutningar men också hur mycket som vi kunde belasta befintliga byggnaden.

Under projektet hade vi löpande kontakt med hantverkarna eftersom det var många olika saker som upptäcktes under rivningen och under utförandet. Genom veckovisa avstämningar kunder vi snabbt reviderade ritningarna så att projektet inte stoppades upp.

Konstruktionsritningar

Bygglovsritningar är inte komplicerade för solcellsprojekt men det gäller att ha koll på reglerna och vilka underlag som kommunerna kräver runt om i Sverige. I detta projekt behövde vi stöd från vår antikvarie eftersom byggnaden hade byggnadsdelar som var utpekade ur ett kulturhistoriskt aspekt.

Leveransen av ritningarna gick på en vecka efter uppstartsmöte med kunden. Därefter hade bygglovshandläggare några frågor om installationen men ett beslut kunde fattas på ca. 4-5 veckor efter att ansökan skickas in till kommunen.

LT Ingenjörsbyrå levererade samtliga Bygglovsritningar, antikvariskt utlåtande, kontrollplan samt skötte processen mot kommunen åt byggherrens räkning.

Konstruktionsritningar om och tillbyggnad-4

Processen för konstruktionsritningar

Från första kontakt till färdigt projekt

Fysiskt besök av konstruktör

Augusti 2023

Leverans av konstruktionsritningar

Augusti 2023

Byggnation påbörjades

September 2023

Färdigt projekt

Q1 2024

Upptäck fler projekt

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

Läs alla recensioner

Juni 2023

Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

Johan H. — Malmö
Juni 2023

Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

Robert O.
Juni 2023

Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

Hasse Johansson
Ladda mer