fbpx

Till- och ombyggnad av enbostadshus i Borås

Kund: Avanti Bygg

240 Februari - November 2023 Borås
3D modell för hus i Borås

Det är många privatpersoner som köper ett renoveringsobjekt i sitt drömområde. Men sedan börjar en lång resa med oväntade problem. Det gäller ha en partner med sig hela vägen som arbetar proaktivt men också kan snabbt agera när nya problem upptäcks.

Uppskanning av hus i Borås

Utmaningar i projektet

Befintliga ritningar stämmer inte överens med verkligheten. Tidigare ägarna har själva byggt om och renoverat en hel del utan dokumentation. Förutom att skanna upp befintliga utseendet har vi även gjort undersökningar på skicket på befintliga konstruktioner, dränering och tätskikt för att veta omfattning av renoveringen i projektet.

Ritningar och Bygglovsansökan

Första delen av uppdraget var att uppdatera befintliga ritningar så att det stämmer överens med verkligheten.

Därefter hade vi flera möten med byggherren för att ta reda på vilka behov som fanns och vilka prioritering som vi skulle jobba efter. I det befintliga huset saknades ett stort gemensamhetsutrymme. Detta ordnade vi genom en tillbyggnad som blir kök och vardagsrum på ca. 50 kvm. 

Utöver detta har vi även skapat ett loft som ger otrolig utsikt över en närliggande sjö.

Leverans av konstruktionsritningar och detaljer sker löpande till byggherren och entreprenörerna på plats. Vi har flera gånger varit på plats för att vara ett bollplank under projektet.

Bygglovsprocessen

Från ansökan om bygglov till inflyttning var det 

Start

April 2023

Ritningar

Maj 2023

Bygglovsbeslut

Juni 2023

Färdigställande

November 2023

Pågående arbeten

Det har varit många arbetstimmar för konsulter men också för hantverkare i detta projekt. Sammanlagt är det cirka 240 kvadratmeter som ska totalrenoveras och byggas till. Varje dag är det nya upptäcktes och utmaningar som ska lösas.

Arbetet beräknas att vara klart i November 2023.

Screenshot 2023-09-07 at 11.45.31
Screenshot 2023-09-07 at 11.45.38
Fönstermontering Borås

Upptäck fler projekt

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

Läs alla recensioner

Juni 2023

Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

Johan H. — Malmö
Juni 2023

Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

Robert O.
Juni 2023

Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

Hasse Johansson
Ladda mer