fbpx

Varför välja totalentreprenad?

Sammanfattning

 • Totalentreprenad innebär att endast en entreprenör ansvarar för alla delar i projektet
 • Vid totalentreprenad behöver du endast kommunicera med en entreprenör
 • Med totalentreprenad sparas tid då tidsplaneringen sätts av endast en entreprenör

Att välja rätt entreprenad för ditt byggprojekt kan vara en avgörande faktor för dess framgång. En totalentreprenad är ett populärt alternativ som erbjuder många fördelar och kan spara både tid och pengar. Genom att låta en enda entreprenör ansvara för hela byggprocessen minskar risken för förseningar, kostnadstopp och missförstånd. I denna artikel kommer vi att utforska varför just totalentreprenad är ett smart val och hur det kan underlätta hanteringen av ditt projekt.

Innehåll

  Överklaga bygglov

   

  Att hantera ett byggprojekt kan vara en utmaning, i allt från planering till utförande krävs en stor mängd tid, pengar och energi. För att hantera dessa utmaningar kan det vara fördelaktigt att använda sig av en totalentreprenad, detta då totalentreprenad är en lösning där en entreprenör ansvarar för hela byggprocessen vilket inkluderar allt från planering och design till materialinköp och konstruktion. Genom att använda en totalentreprenad kan du spara tid och pengar samt minska risken för förseningar och överraskningar. Nedan kan du läsa mer om varför välja totalentreprenad.

  Läs mer: Varför välja generalentreprenad?

   

   

  Fördelar med totalentreprenad

   

  1. Minimera Risker

  När man anlitar flera olika entreprenörer för att hantera olika delar av byggprocessen ökar risken för förseningar och kostnadstopp. Genom att använda en totalentreprenad minskar risken för dessa problem, detta eftersom en entreprenör ansvarar för hela byggprocessen. Till följd av detta är entreprenören mer benägen att upptäcka och hantera problem som uppstår tidigt, vilket minimerar risken för förseningar och överraskningar.

  Läs mer: Totalentreprenad Göteborg 

   

  2. Tidsbesparing

  Att hantera en byggprocess kan ta mycket tid och energi. Genom att använda en totalentreprenad kan du därför spara tid genom att outsourca arbete till en enda entreprenör. Denna entreprenör ansvarar för allt arbete och minimerar därmed behovet av övervakning från din sida, vilket frigör tid för dig att fokusera på andra delar i din vardag.

   

  3. Kostnadsbesparing

  Att anlita flera entreprenörer för att hantera olika delar av byggprocessen kan bli kostsamt. Genom att använda en totalentreprenad kan du spara pengar på både material och arbetskraft. Eftersom entreprenören ansvarar för hela byggprocessen kan de också förhandla om bättre priser på material och tjänster, vilket minskar dina kostnader.

   

  4. Enkel Kommunikation

  Att kommunicera med flera olika entreprenörer kan bli en utmaning. Genom att använda en totalentreprenad minskar antalet personer du behöver kommunicera med vilket innebär att en ensam entreprenör ansvarar för all kommunikation med underleverantörer och andra involverade parter. Detta minimerar risken för missförstånd och förenklar kommunikationen.

   

  5. Bättre Kvalitetssäkring

  En totalentreprenad ger också en bättre kvalitetssäkring. Eftersom en entreprenör ansvarar för hela byggprocessen kan de säkerställa att allt arbete uppfyller höga kvalitetsstandarder, vilket minskar risken för att byggprojektet behöver göras om eller repareras senare.

   

  Vanliga frågor om Varför välja totalentreprenad

  En totalentreprenad är en lösning där en entreprenör ansvarar för hela byggprocessen, vilket omfattar allt från planering och design till materialinköp och konstruktion.

  Fördelarna med att använda en totalentreprenad inkluderar bland annat att minimera risker, spara tid och pengar, en enklare kommunikation samt bättre kvalitetssäkring

  Att använda en totalentreprenad är lämpligt för de flesta byggprojekt. För att ta reda på om det är rätt för ditt projekt kan du kontakta en erfaren entreprenör för att diskutera dina behov och krav.

  En generalentreprenad är en lösning där en entreprenör ansvarar för konstruktionen men inte för planering och design. En totalentreprenad ansvarar för hela byggprocessen, inklusive planering och design.

  Sammanfattning

  Att använda en totalentreprenad för ditt byggprojekt kan ge många fördelar, exempelvis genom att minska risken för förseningar och överraskningar, spara tid och pengar samt ge en bättre kvalitetssäkring. Innan du bestämmer dig för att använda en totalentreprenad bör du ta reda på vad som är lämpligt för ditt specifika projekt och diskutera dina behov och krav med en erfaren entreprenör. Med rätt planering och rätt entreprenör kan du säkerställa att ditt byggprojekt går smidigt och framgångsrikt, vilket ger dig svar på frågan varför välja totalentreprenad.

  Sammanfattningsvis är det tydligt att totalentreprenad kan vara det bästa valet för ditt byggprojekt. Genom att minimera risker, spara tid och pengar samt säkerställa en bättre kvalitetssäkring ger det dig möjligheten att slutföra ditt projekt smidigt och framgångsrikt. Vill du veta mer om olika aspekter av byggprocessen? Kolla in våra andra informativa artiklar längre ner på sidan eller kontakta vår erfarna bygglovsexpert Laszlo för ett kostnadsfritt möte som kan hjälpa dig vidare i din planering och genomförande av dina framtida projekt


  Samlad erfarenhet från mer än 1600 genomförda projekt och projektvärde på över 200 miljoner kronor!

  UNDVIK DESSA 7 VANLIGA MISSTAG NÄR DU SKA RENOVERA ELLER BYGGA UNDER 2024

  dont miss this

  Hjälpte artikeln dig?
  2 av 2 tycker att artikeln är hjälpsam.

  Vill du läsa mer?

  Du hittar över 200 artiklar i vår faktabank. Vi har förklarat de krångliga bygglovsreglerna på ett enkelt sätt och i de allra flesta artiklar har vi bilder och illustrationer.

  Över 1600 nöjda kunder
  och mer än 1647 genomförda projekt

  4.9 av 5.0

  LT Ingenjörsbyrå är en helhets leverantör av bygglovsritningar, vi har 4,9 betyg.

  Läs alla recensioner

  Jag fick snabb hjälp av LT Ingenjörsbyrå med brandskyddsbeskrivning när jag skulle ändra verksamhet i min fastighet. De förklarade processen och var tillgängliga även under bygget för frågor och ändringar tillsammans med entreprenören.

  Basil M. — Lund

  Brandskyddsbeskrivning var ingenting som vi hade räknat med behövs till bygglovet, men Laszlo förklarade vikten av denna projektering och kommunen krävde även detta inför tekniskt samråd. Vi sparade över 50 000 kr på att slippa brandklassade fönster och dörrar efter att vi gjorde en strålningsberäkning.

  Annika T. — Täby

  Kommunen krävde brandskyddsbeskrivning för vår nybyggda villa med en carport. Laszlo hjälpte oss snabbt med en strålningsberäkning för att kommunen skulle ge oss ett startbesked.

  Peter A. — Stockholm
  Ladda mer