fbpx

Pool ovan mark

SAMMANFATTNING

 • Jämför priser och erbjudanden från olika tillverkare.
 • Välj en enklare och mer kostnadseffektiv design.
 • Undersök möjligheten att göra vissa arbeten själv, såsom målning och inredning.

Innehåll

  , Pool ovan mark

  Vill du ha en pool i din trädgård utan att genomgå den omfattande processen med att bygga en traditionell pool? Då kan en ovanmarkspool vara den perfekta lösningen för dig! I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med ovanmarkspooler och ge dig all information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut. Låt oss dyka in i världen av ovanmarkspooler och upptäcka hur de kan bli en härlig tillägg till din utomhusmiljö.

  Vad är en ovanmarkspool?

  En ovanmarkspool är precis vad det låter som – en pool som placeras ovan marken istället för att grävas ned i marken. Dessa pooler erbjuder enkel installation och är ett utmärkt alternativ för dem som vill undvika omfattande byggnadsarbeten och långa tillståndsprocesser. Ovanmarkspooler finns i olika storlekar och former, vilket gör att du kan välja en som passar bäst för din trädgård och dina behov.

  Fördelar med ovanmarkspooler

  Ovanmarkspooler har blivit alltmer populära på grund av de många fördelarna de erbjuder. Här är några av de viktigaste fördelarna med att välja en ovanmarkspool:

  1. Prisvärdhet: Att bygga en traditionell pool kan vara dyrt. Med en ovanmarkspool kan du njuta av det bästa av båda världarna – en fantastisk poolupplevelse till ett mer överkomligt pris. Du sparar pengar på material, grävningskostnader och arbetskraft.

  2. Enkel installation: Att bygga en traditionell pool kan vara en tidskrävande process som innebär att man anlitar entreprenörer, arkitekter och andra yrkesverksamma. Med en ovanmarkspool kan du ha din pool redo för användning på kort tid. De flesta ovanmarkspooler levereras som kompletta paket med enkla installationsanvisningar.

  3. Flexibilitet: En ovanmarkspool är inte permanent och kan enkelt flyttas eller tas ned om du skulle vilja ändra din trädgårdsutformning i framtiden. Detta ger dig större flexibilitet och möjlighet att anpassa din utomhusmiljö efter dina föränderliga behov.

  4. Säkerhet: Ovanmarkspooler kan vara en säkrare alternativ för familjer med små barn eller husdjur. Eftersom poolen är placerad ovan marken, är det svårare för barn och husdjur att oavsiktligt trilla i vattnet. Du kan också installera en säkerhetsstaket runt poolen för extra trygghet.

  Nu när vi har tittat på fördelarna med ovanmarkspooler är det dags att utforska några praktiska frågor som kan uppstå när du överväger att installera en i din trädgård.

  Behöver jag bygglov för en ovanmarkspool?

  För de flesta ovanmarkspooler behöver du inte ansöka om bygglov. Eftersom de inte är permanenta strukturer och inte kräver grävningsarbete, anses de vara enklare att installera och kan ses som en temporär förbättring av din utomhusmiljö. Men det är alltid bäst att kontrollera med din lokala bygglovsmyndighet för att vara säker på att du följer alla relevanta regler och bestämmelser.

  Om du vill lära dig mer om bygglov och byggprocessen kan du besöka vår faktabank där du hittar användbar information om allt från bygglov för pergolor till energideklarationer.

  I nästa del av vår artikel kommer vi att utforska olika typer av ovanmarkspooler och ge dig tips för underhåll och skötsel. Fortsätt läsa för att få reda på mer!

  Typer av ovanmarkspooler och underhållstips

  Nu när vi har diskuterat fördelarna med ovanmarkspooler och bygglovsfrågor, låt oss utforska några olika typer av ovanmarkspooler som finns tillgängliga på marknaden. Beroende på din budget och önskemål kan du välja mellan följande alternativ:

  1. Uppblåsbara pooler: Dessa pooler är lätta att installera och montera. De är oftast tillverkade av slitstarkt PVC-material och kan snabbt blåsas upp med hjälp av en luftpump. Uppblåsbara pooler är enkla att packa ned och förvara när de inte används. De är ett prisvärt alternativ för tillfällig användning under sommarmånaderna.

  2. Ramkonstruktion: Dessa pooler består av ett stadigt metallramverk och en slitstark poolvägg. Ramkonstruktionen ger poolen extra stabilitet och stöd. De flesta ramkonstruktionspooler levereras som kompletta paket med en enkel installationsprocess.

  3. Träpooler: För dem som föredrar en mer naturlig och elegant utseende kan en träpool vara ett bra alternativ. Träpooler är tillverkade av högkvalitativt tryckimpregnerat trä och ger en varm och inbjudande känsla till din trädgård. De kan anpassas efter dina specifika behov och designpreferenser.

  Oavsett vilken typ av ovanmarkspool du väljer är det viktigt att ta hand om den ordentligt för att förlänga dess livslängd och bibehålla vattenkvaliteten. Här är några användbara underhållstips att tänka på:

  1. Rengöring: Se till att regelbundet rengöra poolens yta och vatten. Ta bort löv, skräp och insekter med en håv eller poolborste. Använd poolrengöringsmedel och skrubba poolens väggar och botten för att hålla den ren.

  2. Vattenkemi: Kontrollera och justera poolens pH-nivå regelbundet för att säkerställa en hälsosam och säker badmiljö. Använd pooltestkit för att övervaka vattenkemins balans och tillsätt poolkemikalier vid behov.

  3. Poolskydd: För att minska underhållsbehovet och förhindra att smuts och löv hamnar i poolen kan du använda ett poolskydd när poolen inte används. Detta hjälper också till att minska avdunstning och hålla poolens temperatur stabil.

  4. Vinterförvaring: Om du bor i ett område med kalla vintrar är det viktigt att förbereda poolen för vinterförvaring. Töm poolen på vatten, rengör den noggrant och täck den med ett lämpligt vinteröverdrag för att skydda den mot väder och vind.

  Genom att följa dessa enkla underhållstips kan du njuta av din ovanmarkspool under många år framöver. Kom ihåg att du alltid kan vända dig till professionella poolbyggare och experter för ytterligare råd och hjälp.

  Fortsätt läsa vår artikel för att upptäcka några av de vanligaste frågorna om ovanmarkspooler och få svar på dina egna frågor.

  Vanliga frågor om ovanmarkspooler

  Nu när vi har utforskat fördelarna med ovanmarkspooler och gett dig några tips för underhåll och skötsel, låt oss besvara några vanliga frågor som människor ofta har när det gäller ovanmarkspooler.

  1. Är ovanmarkspooler säkra att använda?

  Ja, ovanmarkspooler kan vara säkra att använda om du följer grundläggande säkerhetsåtgärder. Se till att ha en tydlig och säker ingång till poolen, övervaka alltid barn när de är i poolområdet och installera en säkerhetsstaket om det behövs. Det är också viktigt att lära sig simma och känna till de grundläggande simningsreglerna.

  2. Kan jag installera en ovanmarkspool själv?

  Ja, de flesta ovanmarkspooler kan installeras som ett DIY-projekt. De levereras ofta med detaljerade installationsinstruktioner som gör processen enkel och lätt att följa. Om du inte känner dig bekväm med att installera poolen själv kan du alltid anlita professionell hjälp för att säkerställa att installationen görs på rätt sätt.

  3. Hur länge kan jag förvänta mig att min ovanmarkspool ska hålla?

  Hållbarheten för en ovanmarkspool beror på olika faktorer, inklusive kvaliteten på poolen, underhållsåtgärder och väderförhållanden. Genomsnittligt sett kan en väl underhållen ovanmarkspool förväntas hålla i många år. Det är viktigt att regelbundet inspektera poolen, rengöra den och vidta åtgärder för att förebygga skador.

  4. Kan jag flytta min ovanmarkspool om jag flyttar till en ny plats?

  Ja, en av fördelarna med ovanmarkspooler är att de kan flyttas om det behövs. Dock kräver flytten noggrann planering och korrekt demontering och återmontering av poolen. Det rekommenderas att anlita professionell hjälp för att flytta en ovanmarkspool och se till att den installeras korrekt på den nya platsen.

  5. Finns det några alternativ för pooltillbehör till ovanmarkspooler?

  Absolut! Det finns en mängd tillbehör som kan förbättra din ovanmarkspoolupplevelse. Några vanliga tillbehör inkluderar poolstegar, poolskydd, poolrengöringsverktyg, poolvärmare och poolbelysning. Du kan också lägga till bekvämligheter som en poolbar eller solstolar för att skapa en avkopplande och underhållande utomhusmiljö.

  Nu har vi besvarat några av de vanligaste frågorna om ovanmarkspooler. Vi hoppas att denna artikel har gett dig en bra introduktion till pooler ovan mark och hjälpt dig att fatta ett välgrundat beslut när det gäller att investera i en. Kom ihåg att forska och rådgöra med experter för att hitta den bästa poolen för dina behov och njut av en svalkande och rolig sommar i din egen trädgård!

  Tack för att du läst vår artikel och ha en underbar sommar i din nya ovanmarkspool!


  Har du fler frågor om ovanmarkspooler? Tveka inte att kontakta oss på L.T. Ingenjörsbyrå för personlig rådgivning och experthjälp!

  Har du fler frågor?
  Boka ett möte med Laszlo!

  Boka Samtal med Laszlo

  Hjälpte artikeln dig?
  1 av 1 tycker att artikeln är hjälpsam.

  Över 1600 nöjda kunder
  och mer än 1647 genomförda projekt

  4.9 av 5.0

  Läs alla recensioner

  Juni 2023

  Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

  Johan H. — Malmö
  Juni 2023

  Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

  Robert O.
  Juni 2023

  Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

  Hasse Johansson
  Ladda mer