fbpx

Kan man uppföra attefallshus och friggebod på samma tomt?

Så, du funderar på att bygga ett Attefallshus på samma tomt där det redan finns en friggebod? Det är en vanlig fråga och det är möjligt att kombinera de två på samma tomt, så länge du håller dig inom de gällande reglerna för både Attefallshus och friggebodar.

Attefallshus och Friggebod på Samma Tomt

Att ha ett fristående Attefallshus och en friggebod på samma tomt är fullt möjligt och kan vara en praktisk lösning för ökat utrymme. Om du redan har en friggebod på plats men vill göra den om till ett Attefallshus genom att bygga till den, finns det vissa regler som måste följas. Du måste bland annat visa ritningar för hur den totala byggnaden kommer se ut efter ombyggnaden.

Omvandla Friggebod till Attefallshus

För att omvandla en friggebod till ett Attefallshus måste du följa de vanliga reglerna för Attefallshus. Det inkluderar att hålla sig inom 25 kvadratmeter byggnadsarea, tre meter takhöjd och en tomtgräns på minst fyra meter. Genom att omvandla friggeboden till ett Attefallshus kan du öka dess funktionalitet och användningsområde.

Fördelar med Attefallshus på Samma Tomt som Friggebod

Att kombinera ett Attefallshus och en friggebod på samma tomt kan ge dig extra utrymme för olika ändamål. Du kan använda Attefallshuset som en extra bostadsyta, gäststuga, eller kanske som ett hemmakontor. Friggeboden kan användas för förvaring eller som ett mindre hobbyrum. Genom att ha båda alternativen på samma tomt får du flexibilitet och möjlighet att anpassa ditt boende efter dina behov.

Praktiska Lösningsförslag

Om du redan har en friggebod och funderar på att bygga ett Attefallshus på samma tomt, finns det praktiska lösningar att överväga. En möjlighet är att behålla friggeboden som den är och istället köpa ett nytt färdigt Attefallshus. Det kan vara en enklare och mer kostnadseffektiv lösning än att bygga om friggeboden till ett Attefallshus.

Avslutande Tankar

Att ha både ett Attefallshus och en friggebod på samma tomt är en genomförbar och praktisk lösning för ökat utrymme och funktionalitet. Genom att följa reglerna för Attefallshus och hålla sig inom de tillåtna gränserna, kan du skapa en harmonisk och funktionell boendemiljö.

Har du fler frågor eller funderingar angående Attefallshus och friggebodar på samma tomt? Tveka inte att kommentera nedan så hjälper vi dig så fort vi kan. Hoppas vår artikel har varit till hjälp för dig i ditt byggprojekt!

Samlad erfarenhet från mer än 1600 genomförda projekt och projektvärde på över 200 miljoner kronor!

UNDVIK DESSA 7 VANLIGA MISSTAG NÄR DU SKA RENOVERA ELLER BYGGA UNDER 2024

dont miss this

Hjälpte artikeln dig?
Inga omdömen har lämnats än. Bli först med att lämna ditt omdöme!

Vill du läsa mer?

Du hittar över 200 artiklar i vår faktabank. Vi har förklarat de krångliga bygglovsreglerna på ett enkelt sätt och i de allra flesta artiklar har vi bilder och illustrationer.