fbpx

Brandvarnare Bäst i Test 2023

SAMMANFATTNING

  • Välj inte den billigaste brandvarnare. Den saknar många viktiga funktioner och batteritiden kan även vara sämre.
  • Brandvarnare behöver inte vara fula, titta bara på brandvarnare som har nordisk design längre ner.
  • Komplettera ditt hem med mer än bara brandvarnare. T.ex. brandsläckare är viktiga när olyckan väl är framme.
BRANDVARNARE BÄST I TEST 2023

Vad skall man tänka på när man väljer brandvarnare?

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man köper en rökdetektor. Några av dessa faktorer är storleken på ditt hem, hur ditt hem är disponerat och om du har husdjur eller inte. I den här artikeln kommer vi att diskutera några av de bästa rökdetektorerna på marknaden och vad du bör tänka på innan du gör ditt köp. Vi kommer också att ge några rekommendationer för olika typer av hem.

– Typ av sensor: Det finns två typer av sensorer som rökdetektorer använder, jonisering och fotoelektrisk sensor. Joniseringsdetektorer är bättre på att upptäcka snabbt brinnande bränder, medan fotoelektriska detektorer är bättre på att upptäcka pyrande bränder.

– Placering: Du bör installera rökdetektorer på varje våningsplan i ditt hem och i varje sovrum.

– Strömkälla: De flesta rökdetektorer använder batterier, men vissa är fast anslutna till hemmets elsystem. Om du väljer en batteridriven detektor ska du se till att testa batterierna regelbundet och byta ut dem vid behov.

Om du har ett funktionshinder eller är hörselskadad kan du överväga en rökdetektor med ett larm som är både visuellt och auditivt.

 

Tryck nedan för att snabbt komma rätt

Snyggaste Design Brandvarnare 2023

Betyg för Jalo Brandvarnare
5/5

Stilren, bärbar och batteridriven brandvarnare perfekt för barnrum eller som en snygg detalj för heminredning i vardagsrum, husvagn eller båt.

Helt unik med den Skandinaviska designen!

Jalo brandvarnare har en nordisk design och ett lågt pris. Perfekt för hemmet!

VIDEO
Jalo Brandvarnare

Bästa Uppkoplade Wifi Brandvarnare 2023

Betyg för Frient Intelligent
5/5

WiFi-rökdetektor som varnar dig vid rökutveckling eller snabb värmeutveckling även om du inte är hemma.

Frient Intelligent brandvarnare larmar dig även fast du inte är hemma.

Prisvärd 2-pack Brandvarnare 2023

Betyg för HouseGard Origi 2-pack
5/5

Prisvärd brandvarnare som varnar dig vid rökutveckling eller snabb värmeutveckling med ett seriekopplat system. Detta betyder att alla brandvarnare startar samtidigt så att även din familj i andra delar av huset reagerar på larmet!

Housegard origi är en prisvärd brandvarnare som kommer i två-pack.

VIDEO
Housegard Origi

Billigaste (under 100kr) Brandvarnare 2023

Betyg för ELRO FS1801
5/5

Den billigaste brandvarnaren på marknaden. Den kostar under 100 kr samtidigt som den motsvarar alla regler och tester för att kunna säljas på marknaden! Du kan köpa 4 stycken för under 300 kr.

billigaste-brandvarnare

Bästa Premium Brandvarnare 2023

Betyg för Google Nest Protect
5/5

Prisvärd brandvarnare som varnar dig vid rökutveckling eller snabb värmeutveckling med ett seriekopplat system. Detta betyder att alla brandvarnare startar samtidigt så att även din familj i andra delar av huset reagerar på larmet!

Google Nest Protect till den som älskar teknik och vill skydda sitt hem samtidigt!

VIDEO
Google Nest Protect

Andra viktiga saker som skyddar ditt hem

Betyg för Housegard Brandsläckare
5/5

Smidig och stilfull pulversläckare för hemmet, bilen, båten eller husvagnen. Smidig men kraftfull med sina 2 kg pulver. Om olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard.

brandsläckare
Betyg för Housegard Brandfilt
5/5

Stilren brandfilt som du inte skäms för att ha framme. EN-godkänd brandfilt med silikonbeläggning – silikonbeläggningen medför att branden kvävs snabbare och minskar risken för återantändning.
Rekommenderad storlek 120×180 cm.

snygg-brandfilt

Vilka är de bästa brandvarnarna på marknaden?

Det finns många olika typer och märken av brandvarnarna på marknaden. Några av de bästa brandvarnarna är bl.a:

– Jalo Brandvarnare: ca. 350 kr.

Skandinavisk Design, Prisvärd, Ingen borrning!

 Housegard Origica 600 kr för två pack.

Bra paket när du inte behöver ha larmen uppkopplade. Enkel montering. Modern design som inte sticker ut!

– Google Nest Protect: pris ca 1200 kr.

Rök- och kolmonoxidvarnare, andra generationen. Den teknikintresserade som vill ha det uppkopplat och även kolmonoxidlarm inkluderat.

När du väljer ett rökvarnare är det viktigt att tänka på typen av sensor, platsen och strömkällan. Du bör också tänka på dina egna behov och välja ett larm som är både visuellt och hörbart om du har ett funktionshinder eller hörselskada

Här är några saker att tänka på när man installerar rökdetektorer i ditt hem:

– Läs tillverkarens anvisningar noga innan du installerar den.

– Följ tillverkarens rekommendationer för placering av rökdetektorer i hemmet.

– Testa dina rökdetektorer regelbundet för att se till att de fungerar som de ska.

– Byt ut batterierna i dina rökdetektorer så ofta som tillverkaren rekommenderar.

Genom att följa dessa tips,kan du vara säker på att välja den bästa rökdetektorn för ditt hem och skydda din familj.

Vilka brandvarnare blev bäst i test 2018 / 2019 / 2020 / 2021 Råd och Rön

Den bästa rökdetektorn när det gäller värde för pengarna är Jalo Brandvarnare. Denna rökvarnare har en joniseringssensor och använder ett batteri som strömkälla. Med den Skandinaviska designen så kommer du inte ens märka att den skyddar dig. Google Nest Protect är en annan bra rökdetektor. Den här rökdetektorn använder en fotoelektrisk sensor och är också batteridriven. Den fungerar även som ett kolmonoxidlarm, vilket är en extra bonus.

HouseGard Origi 2-pack är ännu en bra rökdetektor. Det är ett batteridrivet kombinerat rök- och kolmonoxidlarm. Denna rökdetektor är idealisk för användning i hem med husdjur, eftersom det är mindre sannolikt att den utlöses av dem. Prisvärd eftersom den kommer i två-pack.

Nest Protect är ett utmärkt val för dem som vill ha ett högkvalitativt rök- och kolmonoxidlarm. Denna andra generationens rökvarnare är dyrare än de andra två, men den är värd investeringen. Den är batteridriven och har en fotoelektrisk sensor.

När du väljer en rökdetektor ska du tänka på typ av sensor, placering och strömkälla. Du bör också ta hänsyn till dina egna behov och välja ett larm som är både visuellt och akustiskt om du har ett funktionshinder eller hörselnedsättning. Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att välja den bästa rökdetektorn för ditt hem och skydda din familj.

Vad skall jag tänka på om jag vill ha seriekopplade brandvarnare i mitt hem?

Om du funderar på att installera seriekopplade brandvarnare i ditt hem finns det några saker du bör tänka på. För det första bör du läsa tillverkarens anvisningar för att försäkra dig om att de brandvarnare du köper verkligen är konstruerade för att användas på detta sätt. För det andra, när du installerar larmen ska du se till att följa tillverkarens rekommendationer för placering.

För det tredje testa larmen regelbundet för att se till att de fungerar som de ska, och för det fjärde, byt ut batterierna i alla larm samtidigt. Genom att följa dessa enkla tips kan du vara säker på att du fattar det bästa beslutet för din familjs säkerhet .

Vilka Seriekopplade brandvarnare är bäst i test?

Det finns några olika seriekopplade brandvarnare på marknaden, men de två bästa är Nest Protect och Frient Intelligent. Dessa larm har båda joniseringssensorer och använder batterier som strömkälla. Nest Protect fungerar också som ett kolmonoxidlarm, vilket är en extra bonus. Har du funktionsnedsättning i form av sämre hörsel så använder Nest Protect även visuell varning vid fara samt nattlampa.

När du väljer ett seriekopplat rökvarnare är det viktigt att tänka på typ av sensor, strömkälla och var larmen placeras i hemmet. Du bör också tänka på dina egna behov och välj ett larm som är både visuellt och hörbart om du har en funktionsnedsättning eller hörselnedsättning. Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att välja den bästa rökdetektorn för ditt hem och skydda din familj.

Sammanfattning

När du väljer en rökdetektor finns det flera faktorer som du bör ta hänsyn till, till exempel typ av sensor, placering och strömkälla. Du bör också välja ett larm som är både visuellt och hörbart om du har en funktionsnedsättning eller hörselskada. De bästa rökdetektorerna på marknaden är Nest Protect och Jalo. Dessa larm är batteridrivna och har joniseringssensorer.

Nest Protect fungerar också som ett kolmonoxidlarm, vilket är en extra bonus.

Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att välja den bästa rökdetektorn för ditt hem och skydda din familj.

Hjälpte artikeln dig?
15 av 16 tycker att artikeln är hjälpsam.

Över 1600 nöjda kunder
och mer än 1647 genomförda projekt

4.9 av 5.0

Läs alla recensioner

Juni 2023

Fick hjälp med kompletta ritningar till bygglovet. LT Ingenjörsbyrå är både professionella samt kundvänliga. Kan varmt rekommendera dem till andra som behöver hjälp med ritningar / bygglov etc. Sparade otroligt många timmar!

Johan H. — Malmö
Juni 2023

Mycket nöjd med bemötandet och tålamod, då många uppmätningar gjordes från min sida pga. Att ritningar slarvats bort av Malmö stad. Slutresultatet blev mycket bra och LT tog hand om att skicka in bygganmälan åt mig.

Robert O.
Juni 2023

Tjänstvilligt bemötande och professionell leverens. Kommer gärna tillbaka!

Hasse Johansson
Ladda mer